Akçay Açıklaması 'Bireysel Hataların Kurbanı Olan Bir Takıma Dönüştük'

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Gençlerbirliği mağlubiyetine ilişkin, "Fiziksel ve ruhsal olarak yine maçı çevirmek için çok çabaladık, maalesef olmadı" dedi.

Gaziantepspor ve Başakşehir’den sonra Gençlerbirliği maçından da mağlubiyetle ayrılan Osmanlıspor’un teknik direktörü Akçay, Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak, “Hak etmediğimiz bir sonuç ama sonuçta 3 maçtır bireysel hataların kurbanı olan bir takıma dönüştük. Acı veriyor, insanın içini acıtan bir durum. Sonuçta ortada bir maç oynadık. Genel olarak sanırım yarın istatistikler elimize geçecek. Her değerde yüksek oranda yukarıda olmuş olmamıza rağmen maçı kaybettik. 3 hafta üst üste Gaziantep’ten bugüne başlayan, bu kaliteyle alakalı bir durum mudur? Çalışıyoruz ama olmadı. Kaybettik. Tebrik ediyorum. Çok acı verici bir süreç. Umarım 6 ay bıyık uzarsa 6 ay sakal uzar. Bu şanssızlıklar bizi izleyecekse, Allah heybemize bunu koyuyorsa başımızın üstüne” ifadelerini kullandı.

"MAÇI ÇEVİRMEK İÇİN ÇOK ÇABALADIK, MAALESEF OLMADI"

Akçay Gençlerbirliği mağlubiyetinin nedenlerine ilişkin olarak, “İyi götürdüğümüz bir müsabakada, yeni kurulmuş bir takım olarak enteresan bir gol yediğinizde, rakibin aşırı bir gayreti olmadan bir gol yediğinizde, psikolojik olarak sahaya yansıttığınız enerjide mutlaka ve mutlaka düşüş oluyor. Eğer olayları çözebilecek, kilit oyuncularınız da tecrübeli oyuncularınız da azsa ne yapacaksınız? Tekrar maçı ele geçirmek için bir o kadar daha gayret göstermek zorunda kalıyorsunuz. Bu da sizin ruhsal ve fiziksel olarak yorulmanıza neden oluyor. Ama bugün biz, fiziksel ve ruhsal olarak yine maçı çevirmek için çok çabaladık, maalesef olmadı. Dikkat ederseniz öne geçtiğimiz müsabakaların çoğunu kazanıyoruz. Yine de bu tip goller yememeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA