Ormanspor Oyuncularını Tanıttı

Muğla’nın 2. Ligdeki tek profesyonel basketbol takımı Ormanspor sezon öncesi kadrosunu tanıttı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen gecede, Ormanspor’a destek veren kurum ve kuruluşlara plâket verildi. Geceye Vali Amir Çiçek, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Ormanspor Başkanı Vedat dikici, davetliler, a ve genç takım oyuncuları katıldı.

Gecede konuşan Ormanspor Başkanı Vedat Dikici, Ormanspor’un 1991 yılında kurum takımı olarak kurum bünyesindeki personelin çocuklarının spor yapmalarını imkân tanımak amacıyla kurulduğunu, Bugün artık Muğla’nın takımı olduğunu söyledi.

Dikici, “Basketbol takımımız 2010-2011 yılında federasyon tarafından bölgesel lige davet edildi. Bu süreçten sonra sürekli olarak artan başarı grafiği ile bu sezon 2. Ligde Muğla’yı temsil edeceğiz. Muğla Ormanspor, artık kurum takımı olmaktan çaktı ve Muğla’nın takımı oldu. Profesyonel olarak Muğla’yı temsil eden tek takım olmamızın ötesinde sağlanacak destekler ile yeni hedefler ortaya koyduk. Hedefimiz Süper lige çıkarak Fenerbahçe, Galatarasay, Efes Pilsen, Banvit ve Karşıya gibi ülkemizin profesyonel liglerdeki ünlü kulüplerini Muğla’da izleyici ile buluşturmak. Bu hedefimizi bizim kadar Muğlalılar da inanırsa başarabiliriz. Bu süreçte çok sıkıntılar çektik. Buradan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze bir çağrımız var. Yeni kapalı spor salonumuz yapıldı. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bizim arzumuz, şu anki mevcut salonun bize tahsis edilmesi. Bu konuda destek bekliyoruz. Buradan AK Parti İl Başkanımıza, deplâsman ulaşım giderlerimizi sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Muğla Valiliğimize, bu gün bu salonu bize tahsis eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, forma sponsorumuz Bodrum Halikarnas Şirketler grubuna ve maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla valisi Amir Çiçek ise göreve geldiği günden bu yana Muğla ekonomisinin kalkınmasına, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar ilgili birimler, kurumlar, STK’lar ile çalışma yaptıklarını belirterek, “Turizmin çeşitlendirilmesinin bir kolu da spor turizmi. Bu salonda bulunan veya bulunmayan herkes Muğla’nın ekonomisinin canlanmasını, refah seviyesinin yükselmesini arzu eder. Spor sadece sağlıklı yaşamak, önemli takımları buraya getirmek veya bizim başka bir yere gitmemizi gerektirmiyor. Göreve başladığımız günden bu yana üzerine basa basa söylediğimiz spor turizmini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda da epey bir yol aldık. Bizim spora bakışımız, hem sporcu yetiştirilmesi, hem de spor turizmini tetiklemesi açısından destek veriyoruz. Bugün Muğla’nın hemen hemen her ilçesinde yeni spor tesisleri yapıldı. Muğla’da 3 bin 500 kişilik bir salonumuz var. İlçelerimizde yine öyle. Bizim ulusal veya uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek tesislerimiz ve altyapımız hazır. Ormanspor’un başarısı bizlerin başarısı demek. Bizler bu ilin idarecileri olarak sizlerin elde edeceği başarılarla gurur duyacağız. Ormanspor’un maçlarındaki seyirci coşkusunu biliyorum. Başarı geldikçe o seyirci de desteğini esirgemeyecektir. Ben Ormanspor’un ilk maçında tribündeki yerimi alacağım. İnşallah kulüp başkanımızın belirttiği süper ligin takımlarını da burada basketbol evserlere izlettirirsiniz” dedi.

Gecede katkılarından dolayı AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci’ye, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan’a, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş’a, Ormanspor’un yeni logosunu çizen gazeteci-yazar Nejat Altınsoy’a teşekkür plaketleri verildi.

Kaynak: İHA