Dünya Ve Avrupa Şampiyonu Pehlivanlar, Erzurum'da

ERZURUM - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ile dünya ve Avrupa ikincisi milli güreşçi Yakup Gör, "2. Kademe Hakemlik Kursu" açılışına katıldı.

Taha Akgül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Güreş Federasyonu İl Temsilciliğince düzenlenen kursun açılışında, milli takımın yarısının Erzurumlu sporculardan oluştuğunu belirtti.

Akgül, "Tarihte en büyük şampiyonlar Sivas'tan çıkmıştır. Ancak hala bir kulübü yok. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bu anlamda teşekkür etmek lazım. Kendi bünyesinde kulüp kurdu ve sporcu yetiştiriyor. Erzurum, bana göre güreşin merkezi" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Kıraç da güreş antrenörlerine seslenerek, "Öncelikle bu ülkenin değerlerini benimsemeniz gerekiyor. Yetiştireceğiniz bütün öğrencilere, bu ülkenin tarihi, kültürü, örfü, adeti, inancı ve geleneğini yerleştirebilirseniz, bayrağına, milletine, sancağına, ecdadına saygılı birer fert olarak yetiştirirseniz, göreceksiniz her başarıyı yakalamak, daha kolay olacaktır" diye konuştu.

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Yakup Gör, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA