Yakup 'Sağlam' Vurdu

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Stockum-Pueschen kentinde bulunan Goetzenberghalle salonunda ringe çıkan ağır sıklet boksörümüz Yakup Sağlam, GBA dalında Almanya Şampiyonluk kemerini korumayı başardı.

Tecrübeli rakibi Marlon Szabo karşında müthiş bir maç çıkaran Akrep lakaplı Yakup Sağlam, rakibinin üçüncü rauntta nefesini kesti. Maça çok iyi hazırlandığını belirten Sağlam, "Rakibim çok tecrübeli ve akıllı boks yapıyordu. Birinci rauntta kendisini tanımak için hamleler yaptım. İkinci rauntta ataklarımı yapmaya başladım ve üçüncü rauntta karaciğer boşluğuna vurduğum yumrukla nefesini kestim. Maça devam edemez hale gelerek, bırakmak zorunda kaldı. Bu sonuçla Almanya şampiyonluk kemerini korumayı başardım. Ben buralara çok zor şartlar altında geldim. Şu andaki en büyük hedefim; gençlere iyi bir örnek olup, onların spora yönlenerek, kötü alışkanlıklardan korunmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz ise salonu tıklım tıklım dolduran seyircilerin sporcumuza büyük destek verdiğini belirterek, "Özellikle Alman seyircilerin çokluğu dikkatimi çekti. Yakup, yaşadığı şehirde Almanlar’ın büyük bir sevgi ve saygısını kazanmış olan örnek bir insan. Sporda olduğu kadar spor dışında da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başarılı bir yumruk" dedi.

Kaynak: İHA