Norveç Ve İsveç'ten FIFA'ya Başvuru Planı

Norveç ve İsveç Futbol Federasyonları, transfer sürelerinin değiştirilmesi için FIFA'ya başvuru yapmaya hazırlanıyor

KOPENHAG - Norveç ve İsveç Futbol Federasyonları, ara transfer döneminin kendi ligleriyle uyumlu olmadığı ve değiştirilmesi amacıyla FIFA'ya başvuruda bulunmayı planlıyor.

Danimarka haber ajansı Ritzau'nun haberine göre, her iki ülkenin federasyonları FIFA'ya ortak başvuru yaparak devre arası transfer sezonu tarihlerinin Kuzey Avrupa liglerinde yer alan ülkeler için değiştirilmesini isteyecek.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İsveçli yetkili Lars Christer Olsson, Norveç liginde devre arasının üç ay sürdüğünü belirterek, ''Diğer kuzey ülkeleri ile FIFA'ya başvuruda bulunarak kış dönemi transfer süresinin değiştirilmesini istemeliyiz'' dedi.

Norveç Premier Ligi'nde yer alan takımları temsil eden "Norveç Toppfotball" yetkilisi Jo Bergsvand ise kuzey ülkelerinin bu konuda birlik olması gerektiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

''Ne kadar çok ülke bunu isterse o kadar çok şansımız olur. Bu kadar basit. Şimdilik kesin bir şey söyleyemeyiz, ancak konuyla ilgili diğer kuzey Avrupa'da yer alan ülke yetkilileriyle konuştuk ve daha fazla esneklik istediğimizi söyleyebilirim. Bu, bütün başvuran ülkeler için geçerli olacak. Rekabet konusundaki bazı sorunları düzeltmek istiyoruz. Olmazsa dünyanın sonu değil, ancak bu konuda mücadele etmemiz de çok önemli."

Kuzey Avrupa ülkelerinin dört hafta süren kış transfer döneminin de yaz döneminde olduğu gibi 8 haftaya çıkarılması isteniyor. Buna gerekçe olarak da söz konusu ülkelerinin devre arasının hava şartları nedeniyle çok uzun olması gösteriliyor.

Kaynak: AA