Nur Tatar açıklaması 'Adımı ölümsüzleştirmelerinden gurur duyuyorum'

Vanlı milli sporcu Nur Tatar, isminin spor salonuna verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adımı ölümsüzleştirmelerinden dolayı son derece mutlu ve gururluyum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen ve kendi adının verildiği salon ile ilgili açıklamalarda bulunan Nur Tatar, mutluluğunu dile getirdi. Tatar, “Çok mutluyum bu salona ismimin verilmesi, ismimin ölümsüzleşmesi demek. Aldığım başarılardan dolayı o kadar güzel bir onur yaşattılar ki bana. Gerçekten bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Bu başarıları aldığım için de çok mutluyum. Van’a, Türkiye’ye böyle başarılar getirdiğim için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hem duaları, hem destekleri hem de yanımda oldukları için. Çok gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonra burada birçok güzel başarılar, güzel sporcular yetişecek, temennimiz bu. İnşallah buraya bütün desteklerimizi sonsuza kadar vereceğiz. Dualarımız bundan sonra gelecek sporcular için. İnşallah bundan sonra başarılarımızı elde etmeye çalışacağız. Sporculara destek oluyorum, dualarım hep onlarla. Ama bundan sonraki hedefim 2016 Dünya Olimpiyatları. Oradan altın madalya ile dönmek istiyorum. Allah nasip ederse oradan da altın madalya ile döneceğime inanıyorum” dedi.

Kızının elde ettiği başarılardan dolayı mutluluğunu dile getiren anne Birgül Tatar ise, “Çok mutluyum; ülkeme, Van’ıma böyle bir sporcu yetiştirdiğim için, böyle bir evlat yetiştirdiğim için gururluyum. Rabbim salonumuzu hayırlı ve uğurlu etsin. Nice nice Nur’lar yetişsin, evlatlarımız yetişsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA