'Bana Destek Olsunlar Dünyaları Kaldırırım'

Şanlıurfa'da 6 ay önce başladığı halterde başarılı bir performans ortaya koyan engelli sporcu Mahmut Toprak, Türkiye ikinciliğini elde etti.

Şanlıurfa Engelliler Kulübü üyesi 45 yaşındaki Mahmut Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bacağının birisinin diğerinden kısa olduğunu söyledi.

Televizyondan görerek başladığı haltere kısa sürede adaptasyon sağladığını, yoğun bir çalışma temposunun ardından 6 ayda madalya kazandığını anlatan Mahmut Toprak, Aksaray'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'da Türkiye ikincisi olduğunu belirtti.

Hedefinin 200 kilo kaldırmak olduğunu kaydeden Mahmut Toprak, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 6 aydır halter sporunu yapıyorum. 30 kilo ile kaldırmaya başladım. Günde 1,5 saat çalıştım. 2-3 Ekim'de Aksaray'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldım. 80 kilo kategorisinde 110 kilo kaldırarak Türkiye ikincisi oldum. Birinci olan arkadaş 7 yıldır çalışıyormuş ve benden 40 kilo fazla kaldırdı. Ben 1,5-2 yıl çalışırsam 200 kilo rahat kaldırırım, yeter ki bana destek olsunlar dünyaları kaldırırım. Türkiye'de bizim branşta şu ana kadar 200 kilo kaldırılamadı. Ben bunu kaldırmak için çabalıyorum. İnşallah seneye 160 ve 170 kiloları bulurum. 2 yıl içerisinde de 200'e rahat ulaşırım. Hocalarıma ve antrenörlerime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Mahmut Toprak, spor yapmak isteyen engelli vatandaşlara ücretsiz destek verdiklerini aktararak, engellileri spora davet etti.

- "Şampiyon yetiştirmeye hazırız"

Antrenör Halil Altıntaş, çalışmasını aksatmayan Toprak'ın, daha iyi dereceler elde edeceğine inandığını söyledi.

Toprak'ın, kısa sürede önemli bir başarı kazandığını anlatan Altıntaş, "Bunu gönülden isteyen herkes başarabilir. Beslenme ve dinlenme kısmını da aksatmayınca başarı geliyor. Biz Mahmut arkadaşımız gibi nice şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz. Tek eksiğimiz engelli arkadaşların biraz daha spora ilgi göstermesidir. 'Ben yapamam, edemem' diyerek eve kapanmasınlar. Biz burada şampiyon yetiştirmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA