Bundesliga'da Gözler 'Münih-Dortmund' Mücadelesinde

Bayern Münih, ligin 8. haftasında en yakın takipçisi Borussia Dortmund ile karşılaşacak

BERLİN - Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 8. haftasında lider Bayern Münih, 4 puan gerisinde ikinci sıradaki Borussia Dortmund ile 4 Ekim Pazar günü karşı karşıya gelecek.

Bu sezon ligde oynadığı 7 karşılaşmayı kayıpsız geçen ve Borussia Dortmund'u yenerek, galibiyet serisini sürdürmek isteyen Bayern Münih, rakibini Allianz Arena'da ağırlayacak.

İki hafta önce ligin güçlü ekibi Wolfsburg’u 5-1 yenerek liderliği eline geçiren Bavyera temsilcisi, bu sezon 7 galibiyet, 21 puan ve  20 gol averajıyla lig tarihinin en iyi başlangıcını yaptı.

- Lewandowski Bayern Münih'in en önemli silahı

Münih temsilcisinin bu maçta en önemli silahı, 10 golle krallık yarışında önde bulunan Robert Lewandwoski olacak.

Polonyalı futbolcu, bu sezon ortaya koyduğu performansla forma giydiği 6 maçta ortalama her 43 dakikada bir gol attı. Lewandowski, geçen sezonun ikinci yarısında oynanan lig karşılaşmasında eski takımı Boruusia Dortmund'a atttığı golle, Bayern Münih'in sahadan 1-0 galip ayrılmasını sağlamıştı.

Manuel Neuer, Duaglas Costa, Javi Martinez, Mario Götze ve Xabi Alonso gibi önemli isimlerinin forma giydiği  Bavyera ekibinde, bu sezon 6 gol atan Alman milli oyuncu Thomas Müller'in performansının da maçta önemli rol oynaması bekleniyor.

- Dortmund cephesi

Ligde son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Borussia Dortmund ise lider durumda bulunan Bayern Münih ile 4 puanlık farkı kapatmayı amaçlıyor.

Bu sezon ilk 5 lig maçından galip ayrılan sarı-siyahlılar, geçen yıl ortaya koyduğu kötü performansı unutturdu. Ancak Borussia Dortmund, son iki maçta Hoffenheim ve Darmstadt 98 ile sürpriz bir şekilde berabere kalarak liderliği Bayern Münih'e kaptırdı.

Dortmund'da gol yollarında, bu sezon 7 karşılaşmada 9 gol atan ve krallık yarışında Lewandowski’nin ardından ikinci sırada yer alan Pierre-Emerick Aubameyang, Bayern Münih maçında etkili olmaya çalışacak.

Mats Hummels, İlkay Gündoğan, Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran sarı-siyahlı ekipte, bu sezon Jürgen Klopp'un yerine Thomas Tuchel teknik direktörlük görevini sürdürüyor.

- Bayern Münih'in üstünlüğü bulunuyor

İki takım arasında oynanan 92 maçın 41’ini Bayern Münih, 23’ünü ise Borussia Dortmund kazandı, 28 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bavyera ekibi, kalesinde gördüğü 115 gole karşılık rakip fileleri 170 kez havalandırdı.

Münih'te oynanan son 5 karşılaşmada ise her iki takımın 2'şer galibiyeti bulunurken, 1 maç da berabere tamamlandı. Son olarak Almanya Kupası'nın yarı finalinde karşılaşan iki takımdan Borussia Dortmund, rakibini penaltı atışları sonucunda 3-1 mağlup etti.

Borussia Dortmund 2011 ve 2012 yıllarında üst üste iki şampiyonluk yaşarken, ligde 25 şampiyonluğu bulunan kırmızı-beyazlı ekip ise son 3 yıldır unvanını kaptırmadı.

Kaynak: AA