15 Yaş Altı Türk-Yunan Dostluk Turnuvası

Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek, çocukların uluslararası maç tecrübelerini artırmak amacıyla Altınordu Kulübü'nün "Kalimerhaba Cup" adıyla düzenlediği 15 Yaş Altı Türk-Yunan Dostluk Turnuvası başladı.

Altınordu Kulübü'nün Selçuk Efes'teki tesislerinde Yunanistan'dan PAOK, AEK, Panathinaikos, Atromitos ve Nikites, Türkiye'den Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un katıldığı turnuvada İspanyol Athletic Bilbao da onur konuğu olarak yer alıyor.

Açılış törenine katılan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, Altınordu'nun futboldan çok daha fazla şey gerçekleştirdiğini belirterek, "Futbol oynamak, maç kazanmak, bir ligden başka lige geçmek değildir. Gençlerimizi hayata hazırlamak, her yaşta gencimizi iyi bir vatandaş, iyi bir oyuncu, iyi bir birey olarak yetiştirmek ve ülkenin geleceğini de onlara emanet etmektir" dedi.

Turnuvada mücadele eden ülkelerden Yunanistan ile Türkiye ilişkilerinin bir dönem gergin olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bunların ne kadar boş işler olduğunu gördük. Dostlukta buluştuk, gençlikte buluştuk" diye konuştu.

Altınordu'nun da gençlere yatırım yaptığını dile getiren Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Keşke anlı şanlı kulüpler de sizin yaptığınızı yapsa. Tribünlerde birbirimize laf yetiştireceğimize, geleceğimiz olan gençlere yatırım yapalım. Siz bunu yapıyorsunuz. Kulübü aldınız PTT 1. Lig'e çıkardınız, Süper Lig'i ıskaladınız ama yakında çıkarsınız, ben bunu görüyorum. Milli takıma 22 tane futbolcu verdiniz. Çok parayla iş yapılmıyor. Futbolcuların değeri milyon dolarlar ama asıl kaynak bizim gençlerimiz."

Kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, takımlara Altınordu'nun "İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu" sloganını Türkçe, İngilizce ve Yunanca söyletti.

Turnuvanın ilk maçı olan Altınordu ile Atromitos arasındaki müsabakanın başlangıç vuruşunu Yıldırım, kulüp başkanı Özkan, Altınordu ve Atromitos takım kaptanları birlikte yaptı.

Organizasyona katılan takımların kaptanları hep birlikte beyaz güvercin uçurdu.

Kaynak: AA