Kadınlar Hentbol Kupa Galipleri Kupası

Kadınlar Hentbol Kupa Galipleri Kupası’nda Rize Ardeşen Gençlik Spor Kulübü, deplasmanda İsveç ekibi Stockholm Skuru’ya 30-25 mağlup oldu.

Hentbolda Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olan Stockholm Skuru karşı iyi bir mücadele sergileyen Rize Ardeşen, ilk dakikalarda başa baş bir görüntü sergiledi. Ancak ilerleyen dakikalarda ev sahibi takım farkı 10 sayıya kadar çıkardı.

İkinci devre toparlanan Rize Ardeşen Gençlik Spor Kulübü, farkı 3 sayıya indirse de sStockholm Skuru salondan 30-25 galip ayrıldı.

Rize Ardeşen Gençlik Spor Kulübü ile Stockholm arasında oynanacak rövanş maçı ise 24 Ekim Cumartesi günü Rize’de oynanacak.

Rize Ardeşen Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Ardeşen Rize’nin büyük ilçelerinden bir tanesi. Ardeşen Kadın Hentbol Takımı son 4-5 senedir hem Türkiye liglerinde hem de Avrupa de çeyrek final oynamış takım. Şu anda Türkiye liginde 3. durumdayız. Ardeşen de İsveç ekibini yenerek tur atlayacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA