Hooijdonk: Türkiye'de teşvik primi normal

Beyaz Futbol ekranlarında yayınlanan Hooijdonk videosu gündeme damgasını vurdu.

Hooijdonk: Türkiye'de teşvik primi normal
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Futbol, Fenerbahçe'nin eski Hollandalı futbolcusu Pierre van Hooijdonk'un Hollanda televizyonunda söylediği skandal sözleri ekranlara getirdi. Hooijdonk, ülkesinde yorumculuk yaptığı programda Türkiye'de takımların birbirlerine teşvik primi vermesinin normal olduğunu söyledi.

Bir yorumcunun “Türkiye'nin hocası Fatih Terim, Blind'in gönderdiği e-postalarından sonra kendisini hakarete uğramış hissetmişti.” İfadelerini kullanması üzerine yorum yapmaya başlayan Hooijdonk “Buna kızması bana biraz tuhaf geliyor. Çünkü Türk futbolunda bu tür şeyler gayet normal. En azından ben orada oynarken böyleydi. Yarış halinde olunan takımın rakiplerine ‘teşvik primi' olarak adlandırılan bir çeşit prim ödeniyordu. Soyunma odasında para dolu torbayla gördüm.” sözleri yorumcuların tepkisini çekti.

TEŞVİK ŞİKESİ VARDI

Hooijdonk'un skandal sözlerinin o dönem için geçerli olduğunu ama Hooijdonk'un bu anlatmasının yanlış olduğunu söyleyen Sinan Engin “Van Hooijdonk'un Fatih Terim hakkında söylediği sözler normal. Ama paralar falan hoş olmamış, van Hooijdonk'a yakışmamış. Kendisi Fenerbahçe soyunma odasında mı görmüş? genel anlamda vardı. Van Hooijdonk'un oynadığı dönemde Teşvik şikesi vardı. Çok rahattı yollanıyordu biliyordu. van Hooijdonk bunlara tanık olmuş olabilir ama yakışmamış.” dedi.