1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'ne Doğru

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Neo Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali 25-31 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Manavgat'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ilkini düzenleyecekleri oryantiring festivali hakkında bilgi verdi.

Oryantiringin, harita ve pusula yardımıyla belirlenen noktaları en kısa zamanda bulma amacını taşıyan bir doğa sporu olduğunu anlatan Çolakoğlu, bu spora her yaş grubunun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Festivalde Türkiye'de ilk defa "Kano Oryantiringi"nin de organize edileceğini belirten Çolakoğlu, organizasyonun Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Çolakoğlu, "Festival kapsamında yapacağımız yarışmaları 42 kategoride gerçekleştireceğiz. Müsabakalar için şu ana kadar 7 ülkeden 110'u yabancı, 140'ı yerli olmak üzere 250 sporcu kayıt yaptırdı. En az 300 sporcunun katılmasını hedefliyoruz" dedi.

Festivalin hem spor hem de turizm açısından önemine işaret eden Tekin Çolakoğlu, müsabakalarda Türkiye'nin yanı sıra İsveç, İsviçre, Norveç, Sırbistan, Rusya ve Finlandiya'dan da sporcuların yarışacağını kaydetti.

Çolakoğlu, "Bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz için yeterli tanıtım yapamadık. Önümüzdeki yıl daha fazla sporcunun katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da bu tür etkinliklerin doğa ve spor turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

Hacıcaferoğlu, Antalya'nın turizmde dünya markası olduğunu, özellikle son yıllarda spor ve doğa turizminin artarak sürdüğünü ifade etti.

Oryantiring sporunu har yaştan insanın yapabileceğini vurgulayan Hacıcaferoğlu, "Antalya hem doğası hem de tarihiyle ünlü bir ilimiz. Tam bu bölgeye uygun bir yarış olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA