Malatya Büyükşehir Atletizm Takımı İlk Üçü Hedefliyor

17-18 Ekim tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak Turkcell Türkiye Bölgesel Lig maçlarına katılacak olan Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü, takım halinde derece hedefliyor.

Malatya’dan 8 kulüp, 11 takımın katılacağı bölgesel lig müsabakalarında sporcular küçükler ve yıldızlar kategorilerinde ter dökecekler. Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm takımının çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Atletizm İl Temsilcisi Mahmut Aluçluer, Malatya adına yarışacak bütün takımlara başarılar dileyerek, antrenörü olduğu büyükşehir belediyespor takımının Malatya’ya dereceyle döneceğine inandığını söyledi.

Türkiye’deki gelişmelere paralel olarak Malatya atletizminin de gelişme gösterdiğini kaydeden Aluçluer, "Malatya’da atletizmin gelişimi adına alt yapıya daha çok önem vermeye başladık. Bunu meyvelerini de şampiyonalarda almaya başladık. Bu hafta sonu da bölgesel lig maçlarımız var. Antep’teki bölgesel lig maçlarına Malatya’dan 8 Kulüp, 11 takım katılacak. Küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yarışmalar olacak. Tabi ki oradaki hedefimiz, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk üçe girip, Türkiye finallerinde şampiyonluk elde etmek. Aynı zamanda 21 Kasım’da da bölgesel ligin ikinci etabına Malatya ev sahipliği yapacak. Ev sahibi olarak da finale gidip, orada şampiyonluğu hedefliyoruz. Bu arada geçen hafta yapılan Amatör Spor Haftası’nda yine belediyespor olarak erkekler ve kızlarda birinci olduk. Şuanda belediyespor bünyesinde Serkan Doğan olimpiyat kadrosunda ve Erzurum’da kampta kendisi. Diğer sporcularımız da önümüzdeki hafta kampa başlayacaklar. Bunlar da gençler, yıldızlar ve aynı zamanda tohum projesinde olan çocuklarımız. Hafta sonu yapılacak ödül töreninde de zaten Malatya Büyükşehir Belediyespor’dan 5 sporcu ödül alacaklar. Bu çocuklarımız milli takımın bel kemiği şuanda. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Kulüp Başkanımız Orhan Barman desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Deplasmana her zaman destek sağladılar. Ve destekleri devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA