Başkan Bulutlar, Milli Boksörü Altın İle Ödüllendirdi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Muğla’da yapılan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasın da Palandöken Belediyespor Kulübü’nün 76 kiloda temsil ederek Türkiye Şampiyonu olan Ahmet Kaya’yı ve Milli Antrenör Gürkan Sönmez’i makamında kabul etti. Muğla’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada, 64 ilden 630 sporcunun katıldığı Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasın da Palandöken Belediyesi adına birincilik kürsüsüne çıkan Milli Boksör Ahmet Kaya’yı, Belediye Başkanı Bulutlar, altın ile ödüllendirdi. Başarılı Boksörü tebrik ederek ödüllerini veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Belediyesi’nin geçmişte olduğu gibi bugün de bireysel sporcuları desteklerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Bulutlar: “Sporun sadece futbol anlayışı olmasından çıkarmak gerekiyor. Futbolun yeri ayrı ama bireysel sporların yeri de gölgede kalmamalı. Bu sporcularımız hem Erzurum’a yakışır şekilde hem de Müslümana yakışır şekilde Türkiye’mizi temsil edeceğini gönülden inanmaktayım. Spor, kavga için yapılmaz. Spor, hem bedensel gücümüzü artırmak hem zihinsel gücümüzü artırmak hem de duygu dünyamızı geliştirmek adına yapılır. Sporcumuzun sadece buradan aldığı bir derecesi yok maşallah birçok derecesi var. Yani başarası tesadüf değil. Palandöken Belediyesi Spor Kulübümüz emin adımlarla sportif faaliyetlerine devam ediyor emeği olanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MİLLİ BOKSÖR KAYA’DAN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Türkiye Şampiyonluğu elde eden Milli Boksör Ahmet Kaya, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a, 30 Ekim 10 Kasım tarihlerin de Rusya da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekil de temsil ederek Avrupa Şampiyonluğu sözü verdi. Milli Boksör Kaya,” Sayın Belediye Başkanımın maddi ve manevi desteği ile hocamın vermiş olduğu disiplin ve çalışma programı başarımın temel nedenleridir” dedi.

Boks Milli Takım Baş antrenör Gürkan Sönmez ise,” İki kez Türkiye Şampiyonluğunu ve bir kez de Avrupa üçüncülüğü sevinci yaşatan öğrencim ve milli boksörümüz Ahmet Kaya inşallah bu azim ve kararlılığıyla Rusya da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasın da derece elde ederek bizleri bir kez daha sevindirecektir. Bu sürece içerisin de çok iyi hazırlanarak iyi bir başarı el de etmek istiyoruz. Palandöken Belediyespor Kulübü’müzün Boks Takımı Türkiye’nin en iyi kulüpleri arasın da gösteriliyor. Ayrıca sporcularımızdan Ahmet Kaya ve Ahmet Otçu Gençlik ve Spor Bakanlığını Olimpiyat Hazırlık Merkezine davet edilmeleri bizleri mutlu etmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA