'Barcelona Ara Transferde Van Persie'yi Düşünüyor' İddiası

İspanyol basını, Barcelona'nın ara transferde, "tecrübeli ve ucuz" olduğu için Fenerbahçeli Robin van Persie'yi almayı düşündüğünü öne sürdü

İspanyol Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın, Fenerbahçe'nin Hollandalı forvet oyuncusu Robin van Persie'yi ara transfer döneminde renklerine bağlamak istediği öne sürüldü.

İspanyol spor gazetesi El Mundo DeportivoBarcelona'nın sakatlanan oyuncularını dikkate alarak ocak ayındaki ara transfer döneminde transfer yapabileceğini ancak fazla para harcamak istemediğini savundu. Barcelona'nın listesindeki ilk isim Paris Saint-Germain'de forma giyen Brezilyalı Marquinhos olarak gösterilse de Fransız kulübünün patronu El-Khelaifi'nin, 21 yaşındaki futbolcusunun transferini konuşmak bile istemeyerek Barcelona'ya kapıyı kapattığı ifade edildi.

Katalan kulübünün bu yüzden gözünü, Fenerbahçe'de forma giyen Van Persie'ye çevirdiği ve kulübün teknik sekreter yardımcısı Robert Fernandez'in 32 yaşındaki futbolcuyu takip etmek için Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında Hollanda ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan maçı statta izlediği paylaşıldı.

Hollandalı futbolcunun, "tecrübeli ve ucuz" olması sebebiyle Barcelona'nın ara transferde almak istediği oyuncu çerçevesine girdiği öne sürüldü. Van Persie'nin Fenerbahçe'de memnun olmadığı ve Barcelona'dan gelebilecek olası bir teklife sıcak bakabileceği de yazıldı.

İspanyol gazetesi, Van Persie'nin Fenerbahçe ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunması ve teknik direktör Luis Enrique'nin Celta Vigo'da oynayan Nolito'yu tercih etmesinden dolayı Hollandalı futbolcunun transferinin zor olacağını da haberine ekledi.

Kaynak: AA