'İstekalar' İstanbul'da Yarışacak

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, İstanbul'un ev sahipliğinde organize edilecek Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası hazırlıklarını en işi şekilde tamamladıklarını belirterek, çok çekişmeli maçların oynanacağına inandığını söyledi.

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9-11 Ekim tarihlerinde Türkiye ön elemelerinin oynandığını, ardından da şampiyonaya geçileceğini ifade ederek, "Burada alınacak puanlar Dünya Şampiyonası'na katılım yolunda büyük önem taşıyor. Dünya Kupası ile ilgili tüm hazırlıklarımızı en iyi şekilde tamamladık. Çok çekişmeli maçlar olacağına inanıyorum" dedi.

Dünya Kupası'nın 6 etaptan oluştuğunu ve Türkiye'nin 5. ayağa ev sahipliği yapacağının altını çizen Ercan, "20 ülkeden 149 sporcuya ev sahipliği yapacağız. Son 3 gün final grubu müsabakaları yapılacak. Burada heyecan dozu yüksek ve kaliteli maçlar oynanacaktır" diye konuştu.

- Semih ve Tayfun'dan şampiyonluk beklentisi

Ersan Ercan, Türkiye'nin 20 kontenjanı bulunduğunu ancak Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir'in ana tablodan mücadeleye başlayacağını vurguladı.

Tayfun Taşdemir'in kupanın Vietnam'da yapılan 3. etabını kazandığını hatırlatan Ercan, "Semih Saygıner gibi bir dünya şampiyonu sporcumuz, uzun bir aradan sonra seyircisinin karşısında bilardo oynayacak. Tayfun'un da 3. etapta gösterdiği başarıyı tekrarlayacağını umuyorum. Seyircimizin desteğiyle başarılı sonuçlara imza atacağız" ifadelerini kullandı.

- "Dünya bilardocuları Türkiye'ye seviyor"

Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan, dünya kupası ayaklarından birinin Türkiye'de yapılmasının artık alışıla gelmiş bir durum olduğunu söyledi.

Türkiye'nin organizasyon anlamında çok başarılı olduğuna dikkati çeken Ercan, "Dünya bilardocuları hem Türkiye'yi seviyor hem de ülkemizdeki organizasyonların kalitesine inanıyor. Onlar da burada mücadele ettikleri için oldukça mutlular" dedi.

Organizasyonun Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olmasının Türk sporcular açısından ekstra bir motivasyon kaynağı olacağını belirten Ercan, şöyle devam etti:

"Türk sporcular açısından kendi seyircileri önünde oynamak hep bir artı olmuştur. Seyirci desteğini arkalarında hissettiklerinde müsabakalara daha bir motive çıkıyorlar. Bu şampiyonada da seyircimizin desteğiyle çok güçlüyüz. Onların sporcularımıza göstereceği ilgi ve vereceği destekle başarıya ulaşacağız."

- "Hep ilk 3'te yer alacağız"

Ersan Ercan, hem sporcu fazlalığı hem de performans açısından Türkiye'nin dünya bilardosunda ilk 3'te yer aldığını vurgulayarak, "Milli takım bazında da ferdi anlamda da böyle olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin dünya bilardosunda söz sahibi oyuncularının yanı sıra alt yapıdan da çok değerli gençlerin geldiğine dikkati çeken Ercan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tayfun Taşdemir ve Semih Saygıner, dünya bilardosunda söz sahibi büyük oyuncular. Onların yanı sıra alttan da önemli genç isimler geliyor. Mart ayında Avrupa Şampiyonası'nda iki genç sporcumuz şampiyon olma başarısı gösterdi. Berkay Karakurt ve Arda Güngör gibi isimler artık dünya bilardo kamuoyunun da dikkatini çekmeye başladı. Alt yapıdan yetişen sporcularımızla çok sağlam gelmeye devam ediyoruz. Türk bilardosu, her zaman dünyada ilk 3'te yer alacak."

Kaynak: AA