Can Çelebi, Türk Hentbolunun Gururu Oldu

Ülke hentbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli isimlerden olan ve 65 kez milli takım forması giyen Can Çelebi, kendi kariyeri ve Türk hentbolu adına geçtiğimiz aylarda önemli bir gelişmeye imza attı.


Hırvatistan’ın ve Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden olan Rk Nexe Našıce takımına 4 ay önce transfer olan Çelebi, erkek hentbolunda yurt dışında forma giyen tek Türk sporcu olarak adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

Transfer sürecini ve kariyerindeki hedeflerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi yayın organı GençlikSpor Dergisi’ne değerlendiren Çelebi, başarısının sırrı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hırvat ekibi Rk Nexe Našıce’nin yabancı menajerler vasıtasıyla kendisine ulaştığını belirten Çelebi, “Takımım, kendi ligindeki en iyi 2 ekipten biri. Bu sezon Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda son 16’ya kaldık. Hırvatistan, erkek hentbolunda dünyanın ekol ülkeleri arasında yer alıyor. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

“UYUM SORUNUNU GERİDE BIRAKTIM”
EHF Kupası’nın dışında Balkanların en iyi 8 takımının mücadele ettiği SEHA Ligi’nde de forma giydiğini kaydeden Çelebi, “Bu ligde de çok önemli ve güçlü ekipler mücadele ediyor. Hırvatistan’a gelmekle kariyerim ve kişisel gelişimim adına çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Bunu zaman geçtikte daha iyi anlıyorum. Transfer olduğum dönemde benden başka Avrupa'da oynayan Türk hentbolcu olmadığı için bir ön yargı ile karşılaştım. Şu anda da mevcut kadrodaki tek yabancı oyuncu benim. Ancak zamanla uyum sorununu geride bıraktım. Şimdi kendimi daha rahat hissediyorum” diye konuştu.

“ÜLKEMİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDEN TEK ERKEK HENTBOLCU OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM”
Türkiye’yi yurt dışında temsil eden tek erkek hentbolcu olduğu için büyük gurur yaşadığını ifade eden Can Çelebi, şöyle devam etti:
“Burada Türk hentbolunu en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Kariyerimde böylesine önemli bir deneyim kazandığım için kendimi şanslı hissediyorum. Hayatım boyunca her zaman hedeflerim oldu. Sporcu olarak hedeflerinize odaklanmanız çok önemli. Sadece oyunuma ve kariyer gelişimime konsantre olmuş durumdayım. Başarının formülü de bu detayda yatıyor. Kendime her zaman, ‘Oyunuma daha fazla ne katabilirim?’ sorusunu tekrarlıyorum.”

“GENÇLER SÜREKLİ OLARAK GELİŞMEYE AÇIK OLMALI”
“Saha içindeki avantajlarımı ve neden burada olduğumu çok iyi biliyorum” diyen milli hentbolcu, ”En iyi bildiğim işi yapıyorum ve sürekli üzerine bir şeyler koymak için çaba sarf ediyorum. Ayrıca şuan Türkiye'de sponsoru olan tek hentbolcuyum. Formamızda ter olabilecek, çalışmalarımı destekleyecek vizyonumuza uygun sponsorlar aramaya devam ediyoruz. Bu spora gönül veren genç kardeşlerime, sürekli gelişmeye açık olmalarını öneriyorum” ifadelerine yer verdi.

65 kez milli takımda forma giydiğini ve Ay-Yıldızlı formayı her giyişinde aynı tutku ve heyecanla sahaya çıktığını söyleyen Çelebi, “ Bu duygunun tarifini hiçbir zaman anlatamam. Tek amacım o değerli formaya yakışır şekilde sahada mücadele vermek” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA