Trabzonspor, Hedefinin Uzağında Kaldı

Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin ilk 16 haftalık bölümünde şampiyonluk hedefinin uzağında kaldı.

Kadrosuna 22 oyuncu katarak sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 16 haftalık bölümde 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 23 puan topladı.
Karadeniz ekibi, lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde ligde 6. sırada yer alarak zirve yarışında geriye düştü.
Geçen sezon aynı dönemde ligde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 24 puan toplayan Karadeniz ekibi, bu sezon 1 puanla önceki sezonun gerisinde kaldı. Bordo-mavililer, 2012-2013 sezonunun ilk 16 haftasını da 23 puanla tamamlamıştı.
-Halilhodzic ve Yanal görev yaptı
Trabzonspor'da ilk 16 haftalık bölümde Boşnak çalıştırıcı Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı.
Karadeniz ekibinde ligin 8'inci haftasındaki Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından teknik direktör Vahid Halilhodzic'in görevine son verildi.

Bordo-mavililer Halilhodzic ile ilk 8 haftayı 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak 12. sırada kapattı.
Daha sonra Torku Konyaspor maçına yardımcı antrenör Jack Boennevay ile çıkan bordo-mavililer, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Bu maçın ardından göreve gelen Ersun Yanal ile Karadeniz ekibi, 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 11 puan topladı.
-İç ve dış saha başarısı
Trabzonspor, iç sahada deplasman maçlarından daha fazla puan topladı.
Bordo-mavililer, iç sahada 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 15 puan, dış sahada ise 8 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8 puan elde etti.
-Avrupa'da gruplara kaldı
Ligde istediği başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, Avrupa'da ise başarılı bir performans ortaya koydu.
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya'nın Rostov takımını sahasında 2-0 yenip deplasmanda 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, tarihinde ikinci kez gruplara kalma başarısı göstererek L Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımlarıyla eşleşti.
Bordo-mavililer, L Grubu'nu topladığı 10 puanla Legia Varşova takımının ardından ikinci sırada tamamladığı gruptan çıkmayı başardı. Bordo-mavililer, ikinci turda da İtalya'nın Napoli ekibiyle eşleşti.
-Ziraat Türkiye Kupası'nda lider
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Akhisar Belediyespor, Manisaspor ve Keçiörengücü ile B Grubu'nda yer aldı.
Karadeniz ekibi, ilk 4 maç sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ile 8 puan toplayarak grupta liderlik koltuğunda oturuyor.
-Toplam 28 maç oynadı
Trabzonspor, ligin ilk bölümünde 28 karşılaşma oynadı.
Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki bu maçlarda 11 galibiyet, 12 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı.

Kaynak: AA