Ersun Yanal da ilaç olmadı

Büyük umutlarla Trabzonspor'un başına getirilen Ersun Yanal da bordo mavili ekibe ilaç olmadı.

Sezon başında Vahid Halilhodzic'i takımın başına getiren Trabzonspor yönetimi, Boşnak hocadan istediği verimi alamayınca teknik direktörlük koltuğunu ligin 10. haftasında tecrübeli teknik adam Ersun Yanal'a bıraktı. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmasının ardından Karadeniz temsilcisinin başına getirilen Yanal'dan oldukça fazla şeyler bekleyen Trabzonspor taraftarı büyük hayal kırıklığına uğradı.

Ersun Yanal ile çıktığı ilk maçta deplasmanda şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olan Galatasaray'ı 3-0 yenen Trabzonspor, taraftarının da daha fazla umutlanmasına neden oldu. Sonraki hafta kendi evinde Gençlerbirliği'ni 4-1 ile geçen bordo mavililerde takımın şampiyonluğa oynayacağı da iyiden iyiye dillendirilmeye başladı.

Gençlerbirliği'nin ardından lider Beşiktaş'la Konya'da karşılaşan ve sahadan 3-0 yenik ayrılan Trabzonspor'un oynadığı futbol da yoğun eleştiri aldı. Beşiktaş'ın ardından sadece Çaykur Rizespor'u yenebilen Karadeniz ekibi Bursaspor ve Balıkesirspor'la berabere kalırken Eskişehirspor'a da yenildi.

Ersun Yanal ile 10 haftada 11 puan toplayan Trabzonspor, topladığı toplam 23 puanla 6. sırada yer alırken 36 puanlı lider Fenerbahçe'nin de bir hayli gerisinde kaldı.

Sezon başında yaklaşık 25 futbolcu transfer eden Trabzonspor taraftarı ise durumdan hiç memnun değil. Ligden umudunu kesen taraftar UEFA Avrupa Ligi'nde takımlarından başarı bekliyor.