Sergen Yalçın umut oldu

Sergen Yalçın'ın göreve gelmesi ile birlikte 2 haftada 4 puan toplayan Sivasspor, lige tutunmak için iddiasını artırdı.

Roberto Carlos'un görevden ayrılmasının ardından Sivasspor teknik direktörlüğüne getirilen Sergen Yalçın, kırmızı beyazlı takımın umutlarını yeşertti. Son iki haftada 4 puan toplayan Sivasspor, 14 puana yükselerek gözünü ligin ikinci yarısına dikti.

Brezilyalı teknik adam Roberto carlos yönetiminde geçtiğimiz sezon oldukça iyi bir grafik çizen ve ligi 5. sırada tamamlayan Yiğidolar 2014-2015 sezonunda ise tam bir hayal kırıklığı yaşadı. 14 haftada 10 puan toplayan Sivasspor ligin dibine demir attı. Kötü gidişat karşısında daha fazla dayanamayan teknik direktör Roberto Carlos ise çareyi istifa etmekte buldu.

Bu istifanın ardından Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile görüşerek Yiğidoların teknik patronu olan Sergen Yalçın, göreve geldikten sonra 2 maçta 4 puan toplayarak taraftarın ligde kalma umutlarını yeşertti.

Geçtiğimiz hafta ligin başarılı takımlarından Kasımpaşa ile deplasmanda 0-0 berabere kalan kırmızı siyahlılar ilk yarının son maçında kendi sahasında oynadığı karşılaşmada Karabükspor'u 2-0 mağlup etti.

TRANSFER YAPILACAK MI
Sergen Yalçın'ın devre arası transfer döneminde Galatasaray'dan 3, Fenerbahçe'den de iki futbolcuyu istediği biliniyor. Sarı kırmızılı takımdan Yekta Kurtuluş, Yasin Öztekin ve Furkan Özçal'ı isteyen genç teknik adam, Fenerbahçe'den ise Serdar Kesimal ve Mehmet Topal'ı gözüne kestirmiş durumda.

Sergen Yalçın'ın istediği 5 futbolcunun da kendi takımlarında düzenli olarak forma giyememeleri Sivasspor yönetiminin elini güçlendiriyor.