İsmail Kartal zirveye uçtu

Sezon başından beri eleştirilere maruz kalan İsmail Kartal, sezonun ilk yarısını lider kapattı.

Lig başlamadan Ersun Yanal'ın Başkan Aziz Yıldırım ile sorun yaşayarak görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan yardımcı hoca İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe sezonun ilk yarısını lider olarak kapatmayı başardı.

Ligin son maçında Başakşehir'i kendi sahasında 2-0'lık skorla geçen ve puanını 36'ya çıkaran Fenerbahçe, 2015 yılının ilk derbisi olan Beşiktaş-Galatasaray maçının sonucunu beklemeye başladı. Galatasaray'ın deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yenmesinin ardından 35 puanda kalan Beşiktaş, Fenerbahçe'nin altında kalarak ilk yarıyı 2. sırada tamamladı. Beşiktaş galibiyetinin ardından 35 puana yükselen Galatasaray ise Beşiktaş'ın ardından 3. sıraya yerleşti.

Her fırsatta Ersun Yanal ile karşılaştırılan ve sıkça eleştirilere maruz kalan İsmail Kartal, bir anlamda yapılan bu eleştirilere kulak kapatarak takımını ilk yarı soru itibari ile zirveye yerleşirdi.

TRANSFER İSTİYOR
Sezon sonu mutlu sona ulaşmak için transfer isteyen İsmail Kartal Eskişehirspor'dan olaylı bir biçimde ayrılan Erkan Zengin'in yanı sıra Bursasporlu Serdar Aziz'i ve Ozan Tufan'ı kadroya katabilmek için yönetime baskı yapıyor. Erkan Zengin Fenerbahçe'de oynamak istediğini aksi takdirde Türkiye'de top koşturmayacağını dile getirerek transfer konusundaki tavrını da ortaya koymuş oldu. Fenerbahçe yönetimi ise Bursaspor'un 2 yıldızı için nabız yokluyor.