Çağla'dan Süper Başlangıç

WTA Şenzen'de ilk turda Lara Arruabarrena ile karşılaşan Çağla Büyükakçay, maçtan iki sette galip ayrılarak adını ikinci tura yazdırdı.


Yükselişteki milli tenisçi Çağla Büyükakçay yeni sezona da iyi başladı.

2015’in ilk turnuvalarından WTA Şenzen’de mücadele eden Çağla, ilk ana tablo maçını kazanmayı başardı. İki eleme mücadelesi oynayarak ana tabloya kalan milli tenisçi, ilk turda İspanyol dünya 88 numarası Lara Arruabarrena ile karşılaştı. İlk sette iki tenisçi de servis oyunlarına tutunmakta zorlandı. Toplam 7 kez servis kırılan bu sette 5-4 öndeyken servis karşılayan Çağla, rakibinin servis oyununu çalarak seti noktaladı. İkinci setin üçüncü oyununda servis kırma puanı çeviren milli raket, hemen sonraki oyunda servis kırarak avantajı bu sette de ele geçirdi. Setin sonuna kadar direksiyonda kalmayı sürdüren Büyükakçay, maçı 6-4/6-3 ile kazanarak ikinci tura yükseldi. Çağla’nın ikinci turdaki rakibi eski dünya iki numarası Vera Zvonareva oldu.

İlk turda üç nolu seribaşı Shuai Peng’i 4-6/6-4/6-3’lük setlerle mağlup eden Rus tenisçi, 2012’nin ikinci yarısını ve tüm 2013’ü rahatsızlığı nedeniyle maç yapmadan geçirmişti. Bu nedenle sıralamada düşüş yaşayan Zvonareva, geçen yıl WTA seviyesinde sadece beş turnuvada boy göstermişti. Rus tenisçi şu an dünya sıralamasının 250. basamağında bulunuyor.

Kaynak: İHA