Beşiktaş Galatasaray maçı kırmızı kart yorumu

Beşiktaş Galatasaray maçı ardından açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, Galatasaray mağlubiyetinin faturasını Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'e kesti. Beşiktaş Galatasaray maçı 2-0 Golleri Melo ve Burak attı.

Beşiktaş Galatasaray maçının ardından NTV Spor'da açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'a 2-0 yenilen Beşiktaş'ı eleştirdi. Mücadelede Gökhan Töre'nin maç boyunca direnen tek oyuncu olduğunu söyleyen Dilmen, İsmail'i oyuna sokarak santraforu boş bırakan Teknik Direktör Biliç'i eleştirdi. Dilmen, İsmail'in yerine Atınç'ın oyuna alınarak santraforda oynatılması, pas yapamayan Beşiktaş'ın santrafora doğru uzun oynamasının daha faydalı olurdu açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'ın oyuncu değişikliği anlayışını eleştiren Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden Galatasaray'ın da artılarından bahsetti. Dilmen, sarı-kırmızılı takımın bol orta sahalı oyuncularla oynadığını, deplasmanda oynar gibi oynamadığını pas yaparak rakibini yorduğunu söyledi. Dilmen, Galatasaray'ın aslında iyi bir oyun oynamadığını, tecrübeli bir takım görüntüsüyle, olgunluğu, forması ve doğru stratejilerle deplasmanda kazanıp zirveye ortak olduğunu söyledi.
Rıdvan Dilmen maçın özetini kısaca özetleyerek Beşiktaş'ın mağlubiyetini maçın zemini kötü olan Olimpiyat Stadı'nda oynanmasının deplasman takımının lehine olduğunu, Ali Dürüst'ün 1 ay önce 'bu stad'ta oynarım' demesine, Biliç'in yalnış teşhisleri, Veli'nin kırmızı kartla atılması, Galatasaray'ın kötü oynamasına rağmen olgun ve tecrübeli olmasına bağladı. 

PROFESYONELE YAKIŞMAYACAK BİR HAREKET

Galatasaray'ın 2-0'lık Beşiktaş galibiyetinin ardından bir açıklama yapan Metin Albayrak, çok üzgün olduklarını, taraftarlara yeni yıl hediyesi vermek istediklerini ama olmadığını belirterek desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Galatasaray karşısında ilk yarı iyi oynadıklarını düşünen Albayrak, ikinci yarı iyi oynamadıklarını, özellikle kırmızı karttan sonra takımın 10 kişi kalmasını, hava şartları ve sahanın kötü olması da dengeleri bozduğunu söyledi. 
Kırmızı kartı da eleştiren Metin Albayarak, Veli'nin yaptığının bir profesyonele yakışmayacak bir hareket olduğunu, saha içinde her şeyin olabileceğini ama Veli'nin böyle bir şeyi yapmaması gerekirdi diye konuştu. Hakemi'de eleştiren Albayrak, eşit ve adaletli olunmasının yanında olduklarını belirterek, Fenerbahçe maçında Veli'nin boğazının sıkılmasından sonra kart gösterilmemesini, ilk yarıda Melo'nun dirseğinin görülmemesini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyledi.
Metin Albayrak ligin bitmediğini devam ettiğini hedeflerinden sapmadıklarını bu akşam sadece bir mağlubiyet aldıklarını ikinci yarı daha iyi daha fazla çalışıp kazanıp hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.