Tffhgd Yalova Şubesi'nin Genel Kurulu

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yalova Şubesi eski başkanı Sefa Demir, "Yalova Futbol İl Hakem Kurulu ile FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya, genç hakemlerimizi tehdit etti" dedi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, TFFHGD Yalova Şubesi'nin kongresine bir hafta kala İl Hakem Kurulu üyeleri ile Halis Özkahya'nın oy kullanacak genç hakemleri telefonla arayıp, "Eğer Sefa demir seçimi kazanırsa klasman hakemi olamazsınız" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü.
Kongrede haziran listesinde 53 imza olmasına rağmen sandıktan 54 oyun çıktığını iddia eden Demir, "İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç, 'Gazeteci arkadaşlara poz vermek için ben bir oy attım' diyor. Tüzük gereği oy atılan sandıkta böyle bir şey olamaz. Kendi oyunu atarken tabii ki gazetecilere poz verebilir ama ekstra bir oy atarak, gazetecilere poz verme şansı yoktur" dedi.

Seçim sonrası Süleyman Çark'ı tebrik ettiklerini bildiren Demir, şöyle devam etti:
"Bu seçimin galibi Süleyman Çark arkadaşımız olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz ve her zaman yanında olacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Şunun da bilinmesini istiyoruz. Yalova'da adil bir seçim olmamıştır. Biz her şeye rağmen kazanan arkadaşımızı tebrik ettik. Seçimin iptali için genel merkeze gerekli müracaatımızı yapacağız. Çünkü bir seçimde haziran listesindeki 53 imzaya rağmen 54 imza çıkıyorsa, bunda bir şaibe vardır. İl Hakem Kurulu'nun izlemiş olduğu tavrı ve FIFA hakemimizin göstermiş olduğu tavrı yadırgıyoruz, yakıştıramıyoruz. FIFA hakemimiz Halis Özkahya'ya biz seçimden önce kendisinin aday olması konusunda çağrıda bulunduk hatta kendisini destekleyeceğimizi belirttik ancak kendisi bunu kabul etmedi."

Kaynak: AA