Elazığspor Kulübünden Destek Çağrısı

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, takımın tekrar Süper Lige çıkabilmesi yolunda herkesten destek beklediklerini belirterek, "Başka kulüplere yapılan desteklerin onda birini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Öztürk, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ligin ilk yarısı itibarıyla Elazığspor'da gelinen noktayı analiz etmek için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Kulüp olarak içinde bulundukları maddi imkansızlıklara rağmen ligde iyi mücadele edip, iyi bir noktaya geldiklerini, Elazığspor'un geleceği için imkanları doğrultusunda en iyisini yapmaya çalıştıklarını ancak geçen 5 aylık süreçte yaşadıkları maddi sıkıntılara rağmen yerel yönetimlerden hiçbir destek bulamadıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar hedefimiz bu ligde kalmaktı. Kimse farklı beklentiler içerisine girmesin diye hep bunu söyledik. Şimdi Allah'a çok şükür geldiğimiz noktada bu ligde zaten rahatlıkla kalacağız ama hedefimiz farklı yöne geçti. Herkesin içine ışık doğdu. Yönetim kurulu olarak hepimiz mutluyuz, huzurluyuz ve bir hedef var. Teknik heyetimiz de aynı şekilde daha ateşli ve hedefi var. Dün sabah altıya kadar hocamla birlikte bu hedefi gerçekleştirmek adına toplantı yaptık. Eğer takım iyi bir yerdeyse neden salıverelim."
Elazığspor'un geldiği noktada gözünü süper lige diktiğini ancak bunu gerçekleştirebilmek için ara dönemde yapmaları gereken transferler olduğunu aktaran Öztürk, bu noktada herkesten destek beklediklerini ifade etti.

Kulüp olarak yapacakları transferler için 5 milyon liralık bir desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Öztürk, "10-15 gün içerisinde transferlerimizi bitirmemiz lazım. Yani bana haziranda, temmuzda verilecek destek bir işe yaramıyor. 10-15 gün içerisinde bizim transferlerimizi bitirip yolumuza bakmamız lazım. Başka kulüplere yapılan desteklerin onda birini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" dedi.

- "Elazığspor, zor zamanda bana sahip çıktı"
Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat ise Elazığspor'un en zor zamanında kendisine sahip çıktığını belirterek, bunun karşılığını fazlasıyla vermeye çalıştığını kaydetti.

Daha üst hedefleri tutturmak için yapılması gereken transferlerin önemli olduğunu vurgulayan Özat, Elazığspor'a para kazanmak için değil, başarılı olmak için geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"İki yolumuz var. İkinci yolun garantisi de yok. Bu sene, önce genç oyuncuları yetiştirelim ve takımın temellerini kuralım. Zaten hem yarışacağız hem de bunu yapacağız. Bu takım seneye süper lige üç takviyeyle açık ara çıkar. Çıkarsa da seneye üç takviyeyle ligde ilk ondan aşağıya düşmez. Allah'a şükür öyle bir temel hazırlıyoruz, buna inanıyorum. Bu işte biraz tecrüben varsa bunun da gerçek olduğunu göreceksiniz ama bu fırsatı yakalama imkanınız varken niye yakalamayalım. Allah nasip ederse yarın yenersek 40-60 milyon liralık takımla aramızda 5 puan fark olacak. Biz de teşvik edilmek istiyoruz, destek görmek istiyoruz."

Kaynak: AA