Türkiye Basketbol Ligi

Türkiye Basketbol Ligi 17. hafta maçında İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor, Muratbey UşŸak Sportif'i 84-75 yendi.

İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor, bu sonuçla ligde 7. galibiyetini elde ederken, Muratbey UşŸak Sportif ise bu sezon 11. kez mağŸlubiyet yaşŸadı.
KarşŸılaşŸmaya iyi başŸlayan İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor, Wright, Vujacic ve Stepheson ile bulduğŸu basketlerle 5. dakikada 13-2 öne geçti. Muratbey UşŸak Sportif, Buckner ve Fells'in basketleriyle farkı hızlı bir şŸekilde eritmeye çalışŸırken, ev sahibi takım ilk periyottan 25-20 üstün ayrıldı.
İkinci periyoda da iyi başŸlayan İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor, organize hücumlarla yakaladığŸı 9-2'lik seriyle 13. dakikada skoru 34-22 yaptı. Savunmada zayıf kalan rakibi karşŸısında Vujacic ve Wright'ın etkili performansıyla sayı üretmeye devam eden turuncu-lacivertli takım, soyunma odasına da 51-39 önde gitti.
Müsabakanın ikinci yarısına pota altında Buckner ve Fells ile bulduğŸu sayılarla 10-2'lik seri bularak başŸlayan Muratbey UşŸak Sportif, 24. dakikada farkı 4 sayıya (53-49) indirdi. Dörder faule ulaşŸan uzun oyuncuları Stepheson ve Dusan Cantekin'in kenara alınmasıyla savunmada sorun yaşŸayan ev sahibi takım karşŸısında skor üretmeye devam eden Muratbey UşŸak Sportif, 29. dakikada İbrahim Yıldırım'ın üçlüğŸüyle 61-60 öne geçti. Ancak İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor son dakikada bulduğŸu sayılarla final periyoduna da 64-61 önde girdi.
Son periyotta Levent ve Stepheson'un basketleriyle toparlanan İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor, 37. dakikada 77-70 üstünlüğŸünü sürdürdü. Kalan sürede de etkili oyununu devam ettiren turuncu-lacivertli ekip, karşŸılaşŸmadan 84-75 galip ayrıldı.
 

Kaynak: AA