Avrupa'da Deplasmanda Yüzü Gülmedi

Bu sezon tarihinde ilk kez mücadele ettiği FIBA EuroChallenge Kupası'nda ikinci tura yükselen Muratbey Uşak Sportif Avrupa'da oynadığı 5 deplasman maçından sadece birini kazandı.

Muratbey Uşak Sportif Başkanı Arif Akçakaya AA muhabirine yaptığı açıklamada FIBA Eurochallenge Kupası'nda oynadıkları deplasman maçlarında istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi.

İlk turda H gurubunda oynadıkları üç deplasman maçından sadece Litvanya ekibi Siauliai karşısında galip geldiklerini hatırlatan Akçakaya, Rusya deplasmanında Enisey'e ve Belarus deplasmanında Tsmoki-Minsk'e mağlup olduklarını belirtti.

İkinci turda J grubunda ise Fransız ekipleri Nanterre ve Le Mans ile oynadıkları iki deplasman maçını da kaybettiklerini belirten Erdoğan, "Avrupa'da deplasman fobimiz ne yazık ki sürüyor" dedi.

Birinci turda uzun yolculuklar yüzünden takımın performansında düşüş yaşandığını belirten Akçakaya, ikinci turda Fransız ekiplerine karşı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade etti.

Son maçta deplasmanda Fransız ekibi Le Mans karşısında ilk devreyi 10 sayı farkla önde kapattıklarını ancak üçüncü periyotta hiç sayı atamadan 29 sayı yediklerine işaret eden Akçakaya, "İyi başladığımız, devreyi önde kapattığımız bir maçta üçüncü periyotta yaşanan sayı orucu bize mağlubiyeti getirdi. Üçüncü periyotta ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Basketbolda böyle anlar da var biliyoruz ancak galip geleceğimiz bir maçı bu şekilde kaybetmek bizi üzdü. Son periyot oyunu döndürmeye çalıştık ancak başarılı olamadık. Deplasman maçlarında istediğimiz oyunu sahaya yansıtamıyoruz" diye konuştu.

Gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü ifade eden Akçakaya, son üç maçın ikisini kendi sahalarında oynayacaklarını belirterek, "Nanterre ve Le Mans ile kendi evimizde, Avusturya ekibi Magnofit ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Tüm maçlarımızı kazanıp çeyrek finale adımızı yazdırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA