5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürlüğŸü DağŸcılık İl TemsilciliğŸi ile Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü 5. Ulusal Erciyes Zirve TırmanışŸı etkinliğŸi düzenliyor.

DağŸcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, kışŸ faaliyetleri kapsamında geleneksel olarak gerçekleşŸtirilen 5. Ulusal Erciyes Zirve TırmanışŸı'na 20 ilden 100 dağŸcının katılmasını beklediklerini söyledi.

DağŸcıların cumartesi günü Tekir bölgesinde toplanacaklarını ve 2 bin 700 rakımdaki dağŸ evinde kamp kuracaklarını belirten Yılmaz, gece 02.00'de tırmanışŸa başŸlayacaklarını ve pazar günü 11.00'de zirveye ulaşŸmayı hedeflediklerini ifade etti.

Zirvede saygı duruşŸunda bulunup İstiklal MarşŸı'nı okuyacaklarını ve Türkiye'nin çeşŸitli yerlerinde tırmanışŸ yaparken hayatını kaybeden dağŸcıları anacaklarını anlatan Yılmaz, anı defterini imzaladıktan sonra inişŸe geçeceklerini dile getirdi.
KışŸ tırmanışŸlarının yaz tırmanışŸına göre çok daha zor ve riskli olduğŸunu kaydeden Yılmaz, şŸöyle konuşŸtu:
"3 bin 916 metre yükseklikle İç Anadolu'nun en yüksek dağŸı olan Erciyes, kışŸ tırmanışŸları için en çok tercih edilen dağŸlar arasında yer alıyor. DağŸcılarımız kışŸ tırmanışŸlarında kazma, kar küreğŸi, çivili bot gibi malzemeleri kullanıp tecrübe kazanıyor. Ayrıca soğŸuğŸa karşŸı dayanıklı olmayı, kıyafet seçimini, duvar yapmayı ve çığŸa karşŸı nasıl korunacaklarını öğŸreniyorlar. KışŸ tırmanışŸlarını başŸarıyla gerçekleşŸtiren dağŸcılar hem kendilerini formda tutuyor hem de yaza hazırlık yapmışŸ oluyor. O nedenle bu tür tırmanışŸları önemsiyoruz."

 

Kaynak: AA