Denizlili Şampiyon Satranççı Türkiye Şampiyonası'na Hazır

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye 16 yaş kategorisinde Avrupa üçüncülüğü kazandıran milli sporcu Okan Bulgurlu, Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü(PAÜSA) sporcusu Bulgurlu, kulüp yöneticisi Ali Özen ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarette satranç kariyerine ilişkin bilgi veren Bulgurlu, Antalya'da 30 Ocak'ta yapılacak Türkiye Satranç Şampiyonası'na hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

PAÜSA yöneticisi Özen de Süper Lig ve 1. Lig'de yarışmaların devam ettiğini, önlerindeki hedefin Türkiye Şampiyonasından başarıyla dönmek olduğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbanoğlu ise Denizli'de en çok ilgi duyulan spor dalı olan satrançta, sporcuların yakaladıkları başarı ivmesini her geçen gün biraz daha geliştirdiğini belirtti.

Satrancın kişisel gelişimde büyük katkı sağlayan bir spor olduğunu dile getiren İbanoğlu, şunları kaydetti:
"Satranç ile çok yönlü düşünebilen, sorgulayan ve özgüveni yüksek bireyler yetişiyor. Okan da bunlardan bir tanesi. Onların başarıları bizim göğsümüzü kabartıyor. Denizli'de yaptığımız çalışmalar, gerek kulüplerimiz gerekse ailelerin fedakarlıkları sayesinde satranç altyapısı oluştu. Milli takıma dahil olan sporcularla bunun meyvelerini almaya başladık. Ümit ediyorum önümüzdeki dönemlerde milli takım havuzuna yeni sporcular da katılacaktır" dedi.

Satrançta 5 yıldır milli sporcu olarak mücadele veren Bulgurlu, son olarak Yunanistan'ın Kavala şehrinde 16-26 Haziran 2014 tarihlerinde 19 ülkeden sporcuların yarıştığı Avrupa Şampiyonası'nda, 16 yaş kategorisinde Avrupa üçüncüsü olmuş, Avrupa Okullar Şampiyonası'nda, Uluslararası Federasyon tarafından CM (Candidate Master-Usta Adayı) belgesi verilmiş ve satrançta en üst nokta olan GM (Grand Master-Büyük Usta) adayı olmuştu.

Kaynak: AA