'İzmir, Spor Konusunda Mağdur Kaldı”

Fenerbahçe’nin İzmir’de yaşadığı zemin krizine bir açıklamada, İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cem Çalışkan’dan geldi.


Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu’nun İzmir Atatürk Stadı’nın bozuk zemini nedeniyle sakatlanmasının ardından yeniden gündeme gelen İzmir’in stat sorununa Cem Çalışkan parmak bastı. İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cem Çalışkan, “İzmir hem hükümetten aldığı sözlerden mağdur kaldı, hem de yerelden mağdur kaldı spor konusunda” dedi.


Başkan Cem Çalışkan, “Bucaspor’a stat yapıldıktan sonra seyirci kendi ilçesinde ciddi bir destek verdi ve o sene Süper Lig’e çıktılar. Bunlar önemli konular ama bizim yerel belediyelerimizde de sıkıntı var. İzmir hem hükümetten aldığı sözlerden mağdur kaldı, hem de yerelden mağdur kaldı spor konusunda” diye konuştu.

“ALTINORDU İNANILMAZ İŞLER YAPIYOR”
İzmir spor kulüpleri içerisinde ufku en açık takım olarak Altnordu’yu işaret eden Cem Çalışkan, kırmızı-lacivertli kulübün inanılmaz işler yaptığını söyledi.

Altınordu’nun yeni yapısına hayran kaldığını anlatan Çalışkan, “Başkan Seyit Mehmet Özkan bizi tesislerde konuk etti. Muhteşem bir tesisleri var. Gençlere aşılanan saygı var en basitinden. İnanılmaz şeyler yapıyorlar. Böyle giderlerse 4-5 sene sonra, yabancının sınırsız olduğu bir ülkede yabancısız bir takımla çok güzel işler yaparlar” dedi.

“AMPUTE TAKIMINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Dernek olarak Buca Ampute Futbol Takımı’na sahip çıkacaklarını müjdeleyen Çalışkan, “Buca Ampute Takımı’na elimizden geldiği kadar maddi manevi destek olacağız. Daha önce Altay bünyesindeydiler ama sıkıntı yaşamışlar. Şimdi Buca sahip çıkmış. Görüşüyoruz eksikliklerini. Onlara da destek olacağız dernek olarak” diye konuştu.

“BİZİM İŞİMİZ SOSYAL PROJELER”
Fenerbahçe’nin en büyük projesinin ‘Bir milyon üye’ olduğunu söyleyen Çalışkan, “Bizler dernek olarak sosyal projelerde ön plandayız. Yeni kurulan şubelerin de esas ve tek işleri ‘Bir milyon üye’ kampanyası. O konuda bizler de dernek olarak elimizden geleni yaparız. Biz Fenerbahçe’yi İzmir’de sosyal projelerle temsil etmekle mükellefiz, şube de kulübe maddi kazanç için taraftarlara 2 bin TL’lik üyelik satmakla mükellef” dedi.

“3 TEMMUZ’U UNUTMALIYIZ”
3 Temmuz sürecini unutmak istediklerini de ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:
“Yaşanan süreci unutmak istiyoruz. Oraya saplanıp kaldık, önümüze bakamaz olduk. Bu da bir hata. Bu zaten bizim kabul etmediğimiz bir süreç. Kimse de bize kabul ettiremez ama onu da geride bırakıp önümüze bakmamız gerekiyor. O süreci başka bir takım yaşasaydı ayakta duramazdı.”
Çalışkan, toplantıya katılan basın mensuplarına "Fenerbahçe korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz" yazılı şal hediye edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA