Aıba Pro Boxing'te Final Heyecanı

Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında, 75 kilo mücadelesinde yarınki final öncesi boksörler medyanın karşısına çıktı.

Bostancı'daki Green Park Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına, finalde karşılaşacak milli boksör Adem Kılıçcı ve rakibi Rus Artem Cheboratev'in yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, turnuva yetkilileri ve antrenörler katıldı.


Finali kazanan boksörün 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacağı organizasyonun 4. ayak maçları öncesi tartıya çıkan sporcular, rakipleriyle poz verdi.

- "Rehavete kapılmayacağım"
Fenerbahçeli milli boksör Adem Kılıçcı, bu organizasyonda rakibini daha önce yendiği için yarınki final mücadelesinde rehavete kapılmayacağını söyledi.

AA muhabirine yarınki müsabaka öncesi düşüncelerini aktaran Kılıçcı, 75 kilo mücadelesinde 3 galibiyeti olan tek sporcu olduğunu dile getirerek, "İnşallah galibiyet sayımı 4'e çıkaracağım. Daha önce rakibimi yendim diye rehavete kapılmayacağım. Her zaman olduğu gibi sanki daha önce hiç yenmemiş gibi ringe çıkacağım. Bütün ciddiyetimle 8 rauntluk bir savaşa gireceğim. İnşallah kazanan da ben olacağım" diye konuştu.

Yarın kazandığı takdirde kariyerinde 3. kez olimpiyatlara katılma hakkı kazanacağını anımsatan Kılıçcı, "Bu açıdan maçın anlamı çok büyük. Daha önce kazandığım maçların amacına ulaşıp ulaşmayacağına bu final karar verecek. Hedefimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.
Caferağa Spor Salonu'nda yarın saat 21.00'de başlayacak organizasyonda Delgado Suarez-Nickson Abaka, Hosam Abdin-Dimitro Mytrofanov, Michel Tavares-Bogdan Juratoni mücadelelerinin ardından final maçı yapılacak.

Kaynak: AA