Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, Türkiye Şampiyonu Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, Kütahya'da düzenlenen Güreş Gençler Serbest Türkiye Grup Şampiyonası'nda ekip halinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı'nın en güçlü grupta mücadele vererek rakiplerine üstünlük sağladığı ve 6-8 Şubat'ta düzenlenecek Gençler Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etmeye hak kazandığı belirtildi.
Şampiyonada 55 kiloda Ahmet Öz, 74 kiloda Muhammet İbrahim birinci oldu. Hakkı Aygün ise 120 kilo ağır sıklette geçen yılın Yıldızlar Avrupa Şampiyonu'nu yenerek birinciliği elde etti. Bireysel derecelerin yanında elde edilen derecelerle Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, şampiyonada takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. 55 kiloda Cihan Urhan ve 96 kiloda Oğuzhan Altın, geçen yıl yapılan müsabakalarda Avrupa üçüncüsü oldukları için Türkiye Şampiyonası'na direkt katılma hakkı kazandı.
Takımın koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, 2004 yılında Belediye Başkanı Menderes Türel'in himayesinde kurdukları takımdaki sporcuların o tarihte 10 yaşında olduklarını söyledi.


Şuanda sporcuların 20 yaşına geldiklerini vurgulayan Karaboğa, şöyle konuştu:
"2014 yılında başkanımız tekrar seçilince, talimatıyla takımımızı tekrar topladık. 70 kişilik bir güreş takımı kurduk. Sporcularımız Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda derece almaya başladılar. Türkiye'nin en güçlü minder ve yağlı güreş takımına sahibiz. İlk sınavımızda ekip halinde Türkiye Şampiyonu olduk."

Kaynak: AA