Adana Demirspor-beşiktaş Maçından Notlar

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. hafta erteleme maçında Adana Demirspor, 20 yıl sonra BeşŸiktaşŸ'ı sahasında ağŸırladı.

Adana temsilcisi, BeşŸiktaşŸ'ı en son 20 yıl önce küme düşŸtüğŸü 1994-95 sezonunda konuk etmişŸti. Adana'da 11 şžubat 1995'te oynanan bu karşŸılaşŸmada BeşŸiktaşŸ, Mehmet ǖzdilek'in 19. dakikada attığŸı golle sahadan 1-0 galip ayrılmışŸtı. Bu maçtan 20 yıl sonra iki takım 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşŸılaşŸtı.
BeşŸiktaşŸ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ramon Motta, Ernesto Sosa, İsmail KöybaşŸı, Olcay şžahan ve ara transferde renklerine kattıkları Sırp asıllı İsveçli stoper Alexander Milosevic'i Adana'ya getirmedi.
Veli Kavlak'ın kart cezalısı olması nedeniyle Adana'ya gelmezken, Demba Ba, Gökhan Töre ve Ersan Adem Gülüm yedek soyundu.
Adana Demirspor Teknik Direktörü ǜnal Karaman da devre arasında kadrosuna kattıkları Hakan Cinemre ve Artun Akçakın'a 18 kişŸilik kadroda yer vermedi.
Bu arada, maçtan önce taraftarlar karşŸılıklı centilmenlik tezahüratlarında bulundu.
5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda BeşŸiktaşŸlı taraftarlar, kendilerine ayrılan güney kale arkasında 3 bin kişŸilik yeri doldurdu. Adana Demirsporlu taraftarlar da maça yoğŸun ilgi gösterdi. YaklaşŸık 16 bin seyirci kapasiteli statta çok az yer boşŸ kaldı. Maçta, toplam 220 gazeteci ve görevlinin akredite olduğŸu öğŸrenildi.
 

Kaynak: AA