Orduspor'dan Hakemlerin 'Baskı' Altına Alındığı İddiası

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü İdari Menajeri Selim Şener, "Pazar günü oynayacağımız maç öncesi Albimo Alanyaspor'lu bazı yöneticilerin maçın hakemlerine yönelik yaptıkları açıklamalar ister istemez camiamızda huzursuzluğa yol açmıştır" dedi.

Şener, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Albimo Alanyaspor'lu bazı yöneticilerin yaptıkları bu tür açıklamalarla maçın hakemlerini baskı altına almaya çalıştıklarını savundu.
,Özellikle rakip takımın bir yöneticisinin "üç maçtır gollerinin verilmediğini ve bu durumu Merkez Hakem Kurulu (MHK)'nun bazı yöneticilerine ilettiklerini ve söz konusu yöneticilerin kendilerine hak verdiği" yönünde kamuoyuna yaptığı açıklamaları yakından takip ettiklerini anlatan Şener, böyle bir görüşme yapılıp yapılmadığına ilişkin MHK'dan açıklama beklediklerini dile getirdi.
Maç öncesi yapılan bu tür açıklamaların Türk futboluna ve hakemlere zarar verdiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:
"Türk futbolunda zaman zaman ne yazık ki maç bazen maç önceleri böyle açıklamalar oluyor. Bunları doğru bulmamakla birlikte sonuçta Pazar günü oynayacağımız maç öncesi Albimo Alanyaspor'lu bazı yöneticilerin maçın hakemlerine yönelik yaptıkları açıklamalar ister istemez camiamızda huzursuzluğa yol açmıştır. Ben burada beyanatı veren yöneticileri kınamıyorum. Sadece ondan rica ediyorum eğer ki Türk futbolu adına bir dürüstlük varsa MHK'nundaki görüştüğü kişilerin ismini açıklasın. Eğer açıklamıyorsa böyle bir beyanatı basına vermesin. MHK'dan beklentimiz böyle bir görüşme yok ise söz konusu açıklamayı tekzip etmeleridir."
Şener, Orduspor camiası olarak oynayacakları bir maç öncesi hakemlerle ilgili konuşmak istemediklerini ancak rakip takım yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar nedeniyle konuşmak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA