Erkan Zengin kimdir

Alacaklarına karşın Eskişehirspor'dan bonservisini isteyen Erkan Zengin, Fenerbahçe ile her konuda anlaştı.

Eskişehirspor'la yollarını ayıran Erkan Zengin Fenerbahçe ile anlaştı.

ERKAN ZENGİN KİMDİR?
Futbola 9 yaşanda Hammarby IF takımında başladı. 2009 yılında Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giymeye başladı. Çok fazla forma şansı bulamadığı Beşiktaş'ta o sezon hem kupa hem de lig şampiyonluğunu yaşadı. Sezon sonunda bonservisi alındı ancak yine çok fazla forma şansı bulamadı. 2010 yılında Eskişehirspor'a kiralandı. Performansı beğenilince 2011-2012 sezonunda bonservisi Eskişehirspor tarafından alındı.

Beşiktaş'ta 2 lig 2 de kupa maçında oynayan Erkan Zengin, gol atma başarısı gösteremedi. Eskişehirspor'da 141 lig maçında 22 gol kaydeden genç oyuncu, Türkiye Kupası'nda 26 maçta 11 kez fileleri havalandırdı.

13 kez İsveç U-21 Milli takım formasını giyen Zengin, 2 kez gol sevinci yaşadı. 10 kez de İsveç A Milli takımı ile sahaya çıkan genç oyuncu yine 2 kez gol yollarında başarılı oldu.

Erkan Zengin için ara transfer döneminin gelmesiyle birçok takım devreye girmiş, özellikle Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal kırmızı siyahlı oyuncuyu takımında görmek istemişti. Ancak Erkan Zengin transferi için elini hızlı tutan Fenerbahçe, ara transfer döneminde ilk oyuncusunu almış oldu.

Fenerbahçe'nin Bursasporlu Serdar Aziz ve Ozan Tufan'ı da kadrosuna katmak için çalışmalara devam ettiği gelen haberler arasında.