Pentatlon Açıklaması

Macaristan Pentatlon Federasyonu tarafından 2'ncisi düzenlenen Peridot Salon Pentatlon Şampiyonası'nda erkekler kategorisinde mücadele eden milli sporcu Canberk Hulusi Ekin, 1054 puanla 41'inci sırada yer aldı.

Başkent Budapeşte'de 16 ülkeden 94 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde erkekler mücadele etti. Belaruslu Ilya Palazkov 1501 puanla birinci, Macar Robert Kasza 1489 puanla ikinci, Belaruslu Pavel Tsikhanau ise 1482 puanla üçüncü oldu. Türkiye'yi temsil eden Canberk Hulusi Ekin ise 1054 puanla şampiyonayı 41'inci sırada bitirdi.
Türkiye Modern Pentatlon Milli Takımı Antrenörü Mustafa Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanan sporcularının çok genç olmalarına rağmen iyi performans sergilediklerini söyleyerek, "Sporcularımıza teknik heyet olarak elimizden geldiği kadar hem psikolojik hem de taktiksel anlamda destek vererek motivasyonlarını en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Müsabakalar hakikaten çok zorlu geçiyor. Bundan sonra Amerika ve İtalya'da dünya kupaları var. Sporcularımızı en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz" dedi.

Sporcuların önlerinde daha uzun bir zaman olduğunu belirten Kalender, "İnşallah muvaffak olacağız. Buradan tabii ki bize bu olanakları sağlayan Federasyon Başkanımız Sayın Yaşar Akşin'e, Bakanımıza, Genel Müdürümüze sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya Türkiye'den katılan tek erkek sporcu Canberk Hulusi Ekin ise maçlar sırasında hem şanssız hem de şanslı anlar yaşadığına ifade ederek, "Elimden geleni yapmaya çalıştım. Burada benden çok büyük sporcular var. Hocalarımız bize destek veriyor. Çok şükür, her zaman arkamızdalar" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA