Zafer Halk Oyunları Derneği'nde Olağanüstü Genel Kurul

Zafer Halk Oyunları Derneği'nin olağanüstü genel kurulu yapıldı.

Derneğin Zafer Mahallesi'ndeki lokalinde gerçekleşen genel kurulda iki liste yarıştı. Divan başkanlığını Şuayip Toprak'ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ile başladı.

Faaliyet, mali tablo ve denetleme raporları ile 2 tüzük değişikliği talebi de oy çokluğuyla kabul edildi.
Mevcut başkan Adnan İkikardeş, yaptığı konuşmada, geçen süreçte derneğe ciddi hizmetler yaptıklarını belirterek, "Biz yarım kalan işlerimizi tamamlamak için yeniden aday olduk. Amacımız Zafer Halk Oyunları Derneği'nin imajını daha da yukarılara çıkarmak" dedi.

Yapılan seçimde Rıdvan Gültaş başkanlığındaki liste 44 oyla yönetime seçildi. Adnan İkikardeş başkanlığındaki diğer liste ise 38 oy aldı.
Seçimin ardından söz alan Rıdvan Gültaş, Zafer Halk Oyunları Derneği'nin Türkiye'nin en önemli Rumeli derneklerinden biri olduğunu söyledi.

Derneğin geçmişinde sayısız başarılar bulunduğunu dile getiren Gültaş, "Bizden önceki yönetimler önemli işler yaptı. Amacımız derneği daha iyi yerlere getirmek. İki listenin yarıştığı kongre bitmiştir. Artık gün birlik ve beraberlik günü. Eski başkan Adnan İkikardeş'in her zaman tecrübesinden faydalanacağız. Birlikte bu derneği daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu listesinde Rıdvan Gültaş ile birlikte Nazif Türker, Özcan Türkileri, Kadir Güler, Sabri Çavuş, Murat Beyoğlu ve Vedat Yücebaş yer alıyor.

Kaynak: AA