Halkbank, Şampiyonlar Ligi Maratonunda

Voleybolda, DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Halkbank, gruptaki 5. maçında, deplasmanda Belçika'nın Noliko takımıyla karşılaşacak.

Halkbank Antrenörü Lorenzo Bernardi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları her maçın zor olduğunu belirterek, "Halkbank'ın hedefleri çok yüksek olan bir takım ve şu an Avrupa'nın en önemli takımlarından birisi konumunda. Dolayısıyla rakipler için bize karşı iyi oynamak ve galip gelmek çok önemli" dedi.

Belçika ekibinin gruptan çıkma şansının bulunmadığını kaydeden Bernardi, "Bizimse son iki maçta 6 puana ihtiyacımız var. Bunun için mücadele vereceğiz. Onlar da bizim gibi önemli bir takıma karşı galip gelebilmek için mücadele edeceklerdir. Bizim gibi güçlü takımlara karşı oynamak, Noliko gibi takımların gelişimlerini hızlandırmak için bir avantajdır aslında. Onlar da bunu en iyi şekilde değerlendireceklerdir" diye konuştu.


Halkbank'a gelmeden önce kulübün Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefinden haberdar olduğunu anlatan Bernardi, şöyle devam etti:
"Benim de kulübümün de kariyerinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yok. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Bu hedef yüzünden burayı tercih ettim. Çok hırslı bir insanım ve kulübümün de öyle olduğunu görüyorum. Burada hedef öncelikle dörtlü finale kalmak. Kulübe geldiğimde oyuncularıma, nasıl antrenman yapıyorsak, maçta öyle oynayacağımızı söylemiştim. Eğer hedefimiz dörtlü finale kalıp ardından şampiyon olmaksa, çok iyi antrenman yapmamız gerekiyor ki hedefimize ulaşabilelim. Şunu da unutmamak gerekiyor, biz nasıl hırslı ve istekliysek diğer takımlar da bizim kadar hırslı ve istekli. Sonuçta bir turnuva oynuyoruz. Burada kimin ne kadar çok çalıştığı ortaya çıkacak. Ben iyi çalıştığımızı ve şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum."

-"Dinlenmekten çok, çalışmak gerek"
Erkekler Birinci Ligi'nde ilk yarıyı iyi tamamladıklarını, tüm maçlarını kazandıklarını hatırlatan İtalyan antrenör Bernardi, her sezon 2. yarının ve özellikle de son 2-3 ayın en önemli dönemler olduğunu vurguladı.
İkinci yarıda öncelikle Türkiye Kupası finallerine önem verdiklerini dile getiren Bernardi, burada başarılı olmak istediklerini söyledi.

İkinci yarının hedeflere ulaşmak açısından kritik olduğunu ve bunun için çok çalıştıklarını anlatan Bernardi, şöyle devam etti:
"Sporcular çok yoğun bir dönemden geçiyorlar ama devre arasında yeterince dinlenme süresi verdiğimizi düşünüyorum. Kaldı ki bazı liglerde oyuncular, ara vermeden oynamak zorunda kalıyorlar. Programın yoğun olduğunun farkındayız. Bu önemli dönemde sporcuların, güçlü takımlara karşı maç çıkarabilecek fiziksel ve zihinsel performansa ulaşmaları gerekiyor. Bunun için de dinlenmekten çok, çalışmak gerek. Oyuncularımızın tamamı da buna adapte olmuş durumda."
Sezon başında, birlikte uzun süre oynamayan oyunculardan kurulu bir takım olduklarını ve kimilerinin bunu avantaj, kimilerinin ise dezavantaj olarak değerlendirdiklerini belirten Bernardi, "Her ikisi de doğru. Biz herkesin performansını eşitlemeye çalışıyoruz. Herkesi maksimum seviyeye çıkaralım ki nisan ve mayıs aylarını kayıpsız geçirelim" dedi.


-"Federasyon buna bir çözüm bulmalı"
Lorenzo Bernardi, Türk takımlarının Avrupa'daki ve ligdeki başarılarının Erkek Milli Takımı'na yeterince taşınabilmesi için tavsiyeleri sorulduğunda ise şunları söyledi:
"Erkek Milli Takımı'nın başında bulunan Emanuele Zanini arkadaşım olur. Burada iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) gibi dünyanın en önemli federasyonlarından biriyle çalışma fırsatı yakaladığı için kendisini çok şanslı buluyorum. Bunun yanında milli takımın performansının yükselmesinin önündeki en büyük engel, en iyi oyuncuların milli takıma gitmemesi. Türkiye'deki en iyi oyuncular milli takımda değiller. Federasyon buna bir çözüm bulmalı."
Milli takımın iyi oyuncularla oluşturularak dünyadaki en iyi takımlarla çok fazla maç yapılması gerektiğinin altını çizen Bernardi, "Böylece takım kendi seviyesini tespit etmiş ve tecrübe kazanmış olur. Seviye tespitinden sonra yapılacak şeylerin listesi çıkarılır ama öncelikle bu iki şeyin çözülmesi gerek" dedi.


TVF'nin, günden güne gücüne güç kattığını dile getiren Bernardi, "Sadece ekonomik olarak düşünülmesin. TVF, hem Avrupa hem de dünya da ciddi bir saygınlığa ulaştı. Milli takımın da 2-3 yıl içinde istenen sıçramayı gerçekleştireceğine inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Halkbank, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçını, 20 Ocak Salı günü TSİ 21.30'da Belçikalı Noliko ile yapacak. Karşılaşma Maaseik kentindeki Lotto Domme Salonu'nda oynanacak.

Kaynak: AA