Kağıtsporlu Selçuk, Vurduğunu Deviriyor

2016 Rio vizesi arayan Kağıtsporlu Milli Boksör Selçuk Eker, Paris’te yapılan baraj maçlarında Kenya’lı Benson Gicharu yenerek Dünya sıralamasında 6.sıraya yükseldi.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un 2012 Londra Olimpiyatlarında mücadele den milli boksörü Selçuk Eker, 2016 Rio Olimpiyatları için Arjanti’İn ardından önemli bir sınava daha Fransa’da çıktı. İkinci kez Olimpiyat vizesini almak isteyen milli boksör Selçuk Eker, bu yolda önemli bir sınavı daha geride bıraktı. On yedi Türkiye Şampiyonluğu bulunan EKER, AIBA tarafından Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen APB Pro Boks turnuvasında ringe çıktı.

Dünya sıralamasında ilk sekizde yer alan boksörlerin mücadele ettiği müsabakalarda, 56 kiloda ringe çıkan Selçuk Eker, Kenya’lı Benson Gicharu karşısına çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Feyzullah Okumuş, kulüp Başkanı İslam Yücel, Branş yöneticisi Ömer İslamoğlu’nun da izlediği karşılaşma oldukça çekişmeli geçti. Serkan Bal’ın antrenörlüğünü yaptığı Selçuk Eker Paris’deki müsabakaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor antrenörü Cihan Başaran ile çıktı.

Sağ ve sol kroşelerle rakibini zayıflatan Eker, rakibini puanla yenerek, bir önemli daha şampiyonluğu geride bıraktı.19 Şubat tarihinde yine Paris’te yapılacak olan turnuvaya katılacak olan Eker, Mart ayında ise Olimpiyat elemeleri öncesi son maçına çıkacak. Kenyalı rakibini yenen Eker, bu sonuçla Dünya sıralamasında 6.sıraya yükseldi. Müsabakanın ardından kulüp yöneticileri Eker’i ringde tebrik etti.

Kaynak: İHA