Genç Şampiyonlara Ödülleri Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Okullararası Türkiye Şampiyonaları'nda birinci olan sporcular Bursa Valiliği tarafından ödüllendirildi.


Okullararası Türkiye Şampiyonaları'nda Bursa'dan 216 altın, 77 gümüş, 89 bronz madalya kazanan sporcu, okul takımı ve öğretmenlerine Vali Münir Karaloğlu tarafından ödül verildi.

BTSO Eğitim Kampüsü Vali Oğuz Kağan Köksal Toplantı Salonu'nunda düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, öğretmenler, sporcular ve veliler katıldı.

"Her şeyden önce şehrimizi başarıyla temsil edip, madalyayla Bursa'ya dönen bütün arkadaşlarımızı kutlarım" diyen Karaloğlu, "Sevgili gençler sizlere güveniyoruz. Sizlerin eğitilmesi için, iyi yetişmeniz için, iyi insan, iyi vatandaş olmanız için bütün kurumlar, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, özel sektör yönetimleri, hep beraber sizin daha iyi yetişmeniz için seferberiz. Çünkü biliyoruz ki bizim geleceğimiz sizlersiniz. Biz bir müddet sonra bugün bulunduğumuz yerleri sizlere emanet edeceğiz. Bu ülkeniz geleceğini siz oluşturacaksınız. Onun için her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz" dedi.

OKUL SPORLARINA 1 MİLYON 235 BİN TL HARCANDI
Okulların sporun temelini teşkil ettiğini söyleyen Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, "Valimizin talimatıyla çocuklarımızı sporla buluşturuyoruz. Hem okul idarecileri, hem öğretmenlerimizle diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye genelinde yapılan okul sporlarında ilimiz sadece 1. Küme müsabakalarıyla kalmayıp, 2. ve 3. Küme müsabakalarını da düzenliyor. Türkiye'ye örnek oluyoruz. Sadece geçen yıl 1 milyon 235 bin 853 lira okul müsabakaları ve okul takımlarımıza harcadık. Onların Türkiye ve grup şampiyonalarında en başarılı şekilde yarışmaları için önemli maddi destek sağladık" diye konuştu.

Bursa'da sporcu sayısının 50 bin 919'a yükseldiği öğrenildi.

Kaynak: İHA