Türk futbolcusunun önü kapanmaz

Hannover 96 teknik direktörü Tayfun Korkut, hedefinin Bundesliga'da kalıcı olmak olduğunu söyleyerek Türkiye'de değişen yabancı kuralını değerlendirdi.

Bundesliga'nın ilk yarısını 8. sırada tamamladıklarını hatırlatarak başarılı bir performans çizdiklerini söyleyen Tayfun Korkut, hedeflerinin ligi ilk 10 içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Çeşitli imkanlarının olduğunu ve bu imkanları değerlendirerek bir kaç yıl içinde üst seviyelere tırmanmak istediklerini dile getiren Korkut, Nerede olduğumu çok iyi biliyorum, benim için büyük bir şans olduğunu da biliyorum. Bir senedir Bundesliga'da teknik direktörlük yapıyorum. En büyük hedefim orada uzun yıllar çalışmak' dedi.

KURAL TÜRK FUTBOLCUSUNUN ÖNÜNÜ KAPATMAZ
Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yeni yabancı kuralını da değerlendiren Tayfun Kokut, Almanya'da yabancı sayısının serbest olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; 'Almanya'da inanılmaz bir rekabet var ve en iyi oyuncular sahaya çıkıyor. bu iş bu kadar basittir. Kuralın Türk futbolcusunun önünü kapatacağını düşünmüyorum. Bence rekabet içerisine girilmesi gerekiyor. Türk futbolcusunun arzusunu tanıdığım için bu insanların rekabetten kaçacağını düşünmüyorum. İnşallah doğru kararlar verilir ve doğru kaliteli futbolcular alınır. Artık hiç kimsenin yeri garanti değil. Önemli olan altyapıdaki futbolcuları rekabete girmeleri için hazırlamak.'

Tayfun Korkut Türkiye'de statların boş kalmasına da değinerek bu duruma üzüldüğünü dile getirdi.