Bony, Manchester City'de

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Swansea City'nin FildişŸi Sahilli forveti Wilfried Bony'yi renklerine bağŸladı.

Manchester City Kulübü'nden yapılan açıklamada, Swansea City ile transferi için anlaşŸma sağŸlanan 26 yaşŸındaki Bony'nin 4,5 yıllık sözleşŸmeye imza attığŸı duyuruldu. Bony'nin yeni takımında 14 numaralı formayı giyeceğŸi belirtildi.
Kulüpler tarafından Bony'nin bonservisi hakkında bilgi verilmezken, İngiltere basınında transferin 28 milyon sterlin karşŸılığŸında gerçekleşŸtiğŸi öne sürüldü.
DiğŸer yandan, Swansea City'de geçen sezon 25, bu sezon da 9 gol atan FildişŸi Sahilli oyuncu, İngiltere'de bir Afrikalı futbolcu için ödenen en yüksek transfer bedeliyle Manchester City'nin kadrosuna dahil oldu. Manchester City daha önce Emmanuel Adebayor'u 25 milyon, Yaya Toure'yi 24 milyon, Chelsea de Michael Essien'i 24,4 milyon, Didier Drogba'yı 24 milyon sterline transfer etmişŸti.
Transferiyle ilgili mutluluğŸunu dile getiren Bony, kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Benim için onur ve büyük bir fırsat. Büyük bir kulübün parçası olmak her zaman güzeldir. Manchester City, şžampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor, bu benim takıma maksimum katkı sağŸlayabilmem için bir motivasyon" değŸerlendirmesinde bulundu.
Bony, Afrika Uluslar Kupası'ndan sonra Manchester City formasını giyecek.
 

Kaynak: AA