Şike Davası'nda flaş gelişme

Şike davasında ara karar verildi. 31 sanıklı ve 6 sanıklı 2 davanın birleştirilmesine karar verildi.

Şike Davası'nda flaş gelişme
Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım beraatini isteyerek savunmasını yaptı.

DAVADA NELER OLDU

Futbolda şike davası kapsamında haklarında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Sanık Selim Kımıl ise duruşmaya gelmedi. Trabzonspor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu avukatları ise davaya müdahil olarak katıldı.

YILDIRIM BERAATİNİ TALEP ETTİ

Aziz Yıldırım'ın sözlü savunmasında beraatini talep ederek şunları söyledi;

'3 Temmuz 2011'de nerede duruyorsam bugünde aynı yerde duruyorum. Silivri'de 'memleket elden gidiyor bırakın şikeyi' demiştim. Ne kadar haklı olduğumuz görüldü. Bugün yaşananlar sadece Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye değil, bu toprakları Vatan yapan tüm değerlere yöneliktir.'

'Metris'te yatarken polis dinleme aracı getirdi. Ne konuştuğumuzu dinlemek için. Avukatlar bunu tespit etti. Gelecekte suç işleyebilecek bir örgüt olarak tanımlandık. Fenerbahçe, aynı kararlılıkla özgürce ve kardeşçe yaşanılan büyük Türkiye için yoluna kaldığı yerden devam edecektir.'


Trabzonspor avukatlarının reddi hakim talebinde bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, 'Trabzonspor avukatlarının iddia ettiği gibi yöneticimiz Mahmut Uslu'ya hiçbir şekilde başbakanlığı döneminde şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeniden yargılama olacağı' konusunda beyanda bulunmamıştır. Ortada yargıyı etkileme varsa bunu Ak Parti mitinglerinde boy gösteren Hacıosmanoğlu yapmıştır. Kulüpler Birliği toplantısında Trabzonspor Başkanın, 'Eğer Erdoğan'dan randevu isterseniz ben alırım' demiştir. Bizler 17-25 Aralık için açık açık operasyon diyoruz. Trabzonspor 17-25 Aralık'ın neresindeler. Çıkıp açıklasınlar. Eğer yargıyı etkileme söz konusuysa bunu Trabzonspor yapmıştır' dedi.

Şike Davası'nda flaş gelişme

AVUKATLARLA TARTIŞTI


Bu sözler üzerine Trabzonspor avukatları Yıldırım'a tepki gösterdi. Yıldırım'a savunmasını yapması gerektiğini belirten avukatlara Yıldırım, 'Ben sizi dinledim. Sizde dinleyeceksiniz. Dinle, otur. Siz daha davanın ne olduğunu anlamadınız. Biz bu davanın operasyon olduğunu söylüyoruz. Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler. Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, 'Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı' ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi' diye konuştu.

Polis fezlekesinde 70 sayfa Ergenekon sanığı Sedat Peker'den bahsedildiğini kaydeden Yıldırım, Mecnun Odyakmaz ve Olgun Peker'in Sedat Peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin Ergenekon'a bağlanmak istendiğini savundu. Bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını ve 2011'de uygulanmaya başlandığını belirten Yıldırım, 'Beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. Yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar' dedi.

Şike Davası'nda flaş gelişme