Demba Ba'dan Charlie Hebdo yorumu

Beşiktaş’ın golcü ismi Demba Ba, Canal Plus’ta katıldığı programda mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik düzenlenen kanlı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Demba Ba'dan Charlie Hebdo yorumu
Demba Ba programa katılmadan önce “Ben Charlie' yim” anlamı taşıyan “ 'Je Suis Charlie” baskılı tişört giyip giymeyeceği sorusuna olumsuz yanıt verdi.

Yıldız futbolcu, saldırıda ölenlerin ailelerine üzüntüsünü ve saygısını belirtmek için siyah bir tişört giymeyi tercih etti.

Yapılanların İslam'la alakası olmayan insanların davranışı olduğunu ve konuyla ilgili çok fazla konuşmak istemediğini belirten Demba Ba, "Söylenen her şey farklı anlamlara çekilebilir" diye konuştu.

Program sunucularından Stephane Guy tarafından Ba'ya yönetilen “Müslüman mısın, yoksa İslamcı mı?” sorusu ise büyük tepki çekti.

Demba Ba bu soruya "Yıllardır benim mensubu olduğum dinden insanlar öldürülüyor. Bizler öldürenlere siz hangi dine mensupsunuz demedik. Katil dünyanın her yerinde katildir" şeklinde yanıt verdi.

Bu sözleri sonrası Senegalli golcüye sosyal medyadan destek mesajları yağarken program sunucusu Stephane Guy'a ise sert tepki gösterildi.