Kasımpaşa'nın Antalya Kampı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünde istedikleri puanı toplayamadıklarını söyledi.

Lacivert-beyazlıların Antalya'nın Belek beldesinde yaptığı ilk antrenmandan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürcü teknik adam Arveladze, ilk 16 haftalık bölümü 23 puanla tamamladıklarını hatırlatarak, "Futbolcularıma ilk devredeki performanslarından mutlu olmadığımı söyledim. Bu takım daha fazlasını yapabilir" dedi.

Arveladze, Bursaspor ve Balıkesirspor deplasmanlarında beşer gollü yenilgi almalarının kendilerini zor duruma soktuğunu dile getirdi. Arveladze, "Deplasmanda sadece bir maç kazandık. İkinci yarı daha fazla puan almak istiyoruz. Geçen sene ilk devre çok iyiydik. Başarılı bir yarım seneydi. Bu sene 23 puanımız var ve 16 maç oynadık. Kesinlikle düşündüğümüzü elde edemedik, ikinci devre istediğimiz puanları almalıyız" ifadelerini kullandı.

-"Yabancı kuralı Türkiye için devrim bir karar olabilir"
Arveladze, gelecek sezondan itibaren yabancı futbolcu kuralının değişmesiyle ilgili alınan kararı da değerlendirerek, uygulanacak sistemin Türk futboluna fayda sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in bu karardaki pozisyonunun önemli olduğunu vurgulayan Arveladze, sözlerine şöyle devam etti:
"Yabancı kuralı Türkiye için devrim bir karar olabilir. Çok zor bir karardı. Tebrik etmek lazım. Çok inceleyerek alınan bir karar olduğunu düşünüyorum. Bazıları için riskli bir karar olabilir. Zaten devrim gibi kararları, işi bilen, inanan insanlar yapıyor. Türk futbolu faydasını 5-10 sene sonra görebilir. Sadece kural değişti diye, hemen her şey yoluna girer diye de bir şey yok. Herkesin çalışmasını 2-3 kat daha artırması lazım."

-"Galatasaray'la transfer görüşmedik"
Arveladze, ligin ilk bölümünde sakatlıklardan ve cezalı oyunculardan dolayı stoper mevkisinde yaşadıkları sıkıntıları gidermek için transfer yapabileceklerini aktardı.
Galatasaraylı Veysel Sarı ve Yekta Kurtuluş için herhangi bir girişimde bulunmadıklarını dile getiren Arveladze, "Galatasaray'la transfer konuşmadık. Bir konuşma olduğundan da haberimiz yok, zannetmiyorum olduğunu. Stoper transferi düşünüyoruz ama net bir şey yok. Düşündük, konuştuk, çalışmalar yaptık. Henüz transferde çok net bir resim yok" diye konuştu.


-Sancak Kaplan: "İkinci devreye iyi başlamalıyız"
Kasımpaşa'nın tecrübeli savunma oyuncusu Sancak Kaplan, ligin ilk bölümünde inişli-çıkışlı bir performans gösterdiklerini söyledi.

Kaplan, "İçerideki maçlardaki performansımız iyiydi ama dış sahada istediğimizi alamadık. Şu an ikinci devreye başlıyoruz. Güzel bir kamp dönemi geçirmeliyiz. Eksiklerimizi giderip ikinci devreye başarılı bir başlangıç yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Takımın sezon sonu hedeflerini de anlatan lacivert-beyazlı futbolcu Kaplan, "Takım olarak her maçı kazanıp kendimizi yukarılarda bulmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. O güce sahibiz. Maçtan maça bakıyoruz. Lig sonu nerede bitiririz, mayıs ayının sonu görmüş olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

-Sabah kondisyon antrenmanı yapıldı
Lacivert-beyazlı takım Belek'teki ilk antrenmanında kondisyon ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi.
Teknik direktör Arveladze yönetimindeki antrenmanda bir grup çabukluk ve dayanıklılık çalışması yaparken diğer grup salonda çalıştı.
Kasımpaşa, akşam yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

Kaynak: AA