Osmanlıspor'a Nijeryalı Golcü

PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor, Nijeryalı golcü futbolcu Aminu Umar'ı kadrosuna kattı.

Spor Toto Süper Lig'i hedefleyen başŸkent temsilcisi, son olarak Samsunspor'da forma giyen Umar'ı 3,5 yıllığŸına renklerine bağŸladı.
Umar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Osmanlıspor ile güzel bir sezon geçirip, Süper Lig'e çıkmayı ve kariyerine bir üst ligde devam etmeyi amaçladığŸını söyledi.

Transferden duyduğŸu mutluluğŸu dile getiren Nijeryalı oyuncu, "Geçen sezon Ankaraspor, bu sezon ise Osmanlıspor ismiyle lige devam eden yeni takımım, iki sezondur ligin en güçlü ekiplerinden biri. Güçlü ekibin bir parçası olduğŸum için çok mutluyum. Burada takım arkadaşŸlarımla birlikte çok güzel başŸarılara imza atacağŸımı düşŸünüyorum" diye konuşŸtu.
-"Erken davrandık"
Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven ise Umar'ın, Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden biriyle transfer görüşŸmeleri içine girdiğŸini ancak kendilerinin erken davrandığŸını belirtti.

Alman ekibinden önce devreye girip futbolcuyla bağŸlantıya geçtiklerini kaydeden Yurtgüven, "Genç golcü oyuncuyu dün itibariyle Ankara'ya davet ettik. SağŸ olsun bizi kırmadı ve bugün kendisiyle 3,5 yıllık anlaşŸmaya vardık. İnşŸallah, bu transfer takımımıza hayırlı olur" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: AA