Türkiye Kupası’nda Tur Hesabı

Yeni Diyarbakırspor, yarın deplasmanda yapacağı Türkiye Kupası 1. tur maçında Tatvan Gençlerbirliği’ni yenerek üst tura yükselmenin hesaplarını yapıyor.


Futbolda Doğu ve Güneydoğu takımları yarın kupa heyecanı yaşayacak. Bu heyecanın yaşanacağı kentlerden biri de Tatvan olacak. Geçen sezon kupada önemli başarılara imza atarak dikkatleri üzerine çeken Tatvan Gençlerbirliği ile geçen sezon ilk turu geçip ikinci turda Altay’a penaltılarla elenen Yeni Diyarbakırspor, kozlarını Tatvan’da paylaşacak. Maçı Malatya bölgesi hakemi Batuhan Gültek yönetecek. Tatvan İlçe Stadı'nda saat 14.30’da başlayacak maçta Malatya’dan Harun Reşit Güngör ve Barış Akdağ yardımcı hakemlik yapacak. Maçın 4. hakemi ise Tunceli’den Cem Balo.

YENİ DİYARBAKIRSPOR TUR İÇİN GİTTİ
Ligin ilk haftasında Pazar günü deplasmanda oynadığı Sancaktepe Belediyespor maçından sonra Diyarbakır’a dönen Yeni Diyarbakırspor, kupa maçının oynanacağı Tatvan İlçe Stadı'nın sentetik olması nedeniyle halı sahada yaptığı tek idmanla bu maça hazırlandı. Bu sabah karayolu ile Tatvan’a giden yeşil-kırmızılı takım, rakibini yenerek Diyarbakır’a kupada ikinci tura yükselen takım olarak dönmeyi amaçlıyor. Teknik direktör Fethi Çokkeser, maçın önemine dikkat çekerek, “Kupada geçen sezon önemli işler başaran ve kendi saha avantajını iyi kullanan bir takımla karşılaşacağız. Kolay maç olmayacağını biliyoruz. Bu doğrultuda gerekli mücadeleyi ortaya koyarak turu geçmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA