Şampiyonu Yenemeyen Sporu Bırakıyor

İlk yurt dışı şampiyonasına 2007 yılında babasının sağladığı 3 bin 500 lira destekle katılan milli bilek güreşçisi Evren Serhat Arslan , katıldığı her dünya ve Avrupa şampiyonasından dereceyle dönüyor.


Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora güreşle başlayıp, bilek güreşiyle devam ettiğini bildirdi.

Babası ve antrenörü Şener Arslan'ın kendisine çizdiği yolu takip ettiğini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Katıldığım 3 dünya, 4 Avrupa şampiyonasında birinci oldum. Çocukken dünya ve Avrupa şampiyonu olacağım aklıma gelmezdi. Babamın başarımda büyük etkisi var. Babam sorun yaşadığım yerde bana çok destek oldu. Antrenörüm de olan babama çok şey borçluyum. İlk yurt dışı şampiyonama babam, kendi cebinden 3 bin 500 lira para verip gönderdi. 2007 yılında İsveç'teki Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldum. Ben de onu mahcup etmedim."

-"Ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracağım"

Arslan, hedefinin bu ay Litvanya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında birinciliği elde etmek olduğunu bildirdi.

Bu ay Litvanya'da düzenlenecek dünya şampiyonluğundan birincilik elde etmeyi planladığını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Haftanın 5 günü antrenman yapıyorum. Bir antrenmanım yaklaşık 2 saat sürüyor. Ciddi bir emek ve enerji harcıyoruz. Zor bir spor. Bilek güreşi, dünyada eklemler üzerine yapılan en zor iki spordan birisi. Her rakibimiz için özel hazırlanıyoruz. Dünya şampiyonasında birbiri için hazırlanan 12 zorlu rakip var. Beni yenemeyip bilek güreşini bırakan birçok sporcu var. Litvanya'daki turnuvada dördüncü dünya şampiyonluğumu alıp, ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracağım."

-"Her şampiyonadan madalyayla dönüyor"

Milli sporcunun babası ve antrenörü Şener Arslan ise oğlunun iyi bir sporcu olduğunu vurguladı.

Oğlu Evren Serhat Arslan'ın Türkiye gençler şampiyonalarında 3 yıl üst üste sağ ve sol kolda hiç yenilmeden birinci olduğuna değinen Arslan, şunları söyledi:

"Federasyonumuz o dönemde maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlumu yurtdışındaki şampiyonalara götürmedi. İsveç'te 2007 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na kendi paramla gönderdim. Oğlum orada Avrupa ikincisi oldu. Şimdi her şampiyonadan madalyayla dönüyor."

Kaynak: AA