Dünya Güreş Şampiyonası

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün serbest stilde 4 Türk sporcu mindere çıktı.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, 70 kiloda Yakup Gör, Mısırlı sporcu Ayad İbrahim Khalil 11-0 teknik üstünlükle yendi. İkinci turda Japon Ken Hosaka ile karşılaşan Gör, rakibini yine 11-0 teknik üstünlükle geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Özbek sporcu Bekzod Abdurakhmonov ile mücadele eden Yakup Gör, rakibini 4-1 yenerek yarı finale çıktı. Milli güreşçi, yarı finalde de Tacikistan'dan Zalimkhan Yusupov'u 7-0 ile geçerek finale yükseldi. Gök, finalde Rus Khetik Tsabolov ile mücadele edecek.
125 kiloda Taha Akgül de Macar sporcu Richard Csercsics'i 10-4 yendi ve ikinci tura yükseldi. Akgül, ikinci turda Azeri Aslan Dzebisov, 4-0'lık sonuçla yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde ise ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i 4-2 ile geçerek yarı finale yükselen isim oldu. Akgül, yarı finalde ise Belarus Alexei Shemarov'8-1 yenerek finale yükseldi. Taha Akgül, akşam seansında finalde İranlı Komil Ghasemi ile altın madalya mücadelesi verecek.
57 kiloda Ahmet Peker, Hindistan'dan Rahul Balasaheb Aware'ye 10-0 teknik üstünlükle yenildi. Peker, Aware'nin finale çıkamaması nedeniyle repesaj mücadelesi yapma hakkını kaybetti.
86 kiloda Selim Yaşar, Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 9-2 yenildi. Yaşar, Rus güreşçinin finale yükselmesi sonrasında repesaj maçına çıkacak.

Kaynak: AA