Karate 1 Premier Lig'in İstanbul Ayağı Sona Erdi

Karatenin "şampiyonlar ligi" olarak adlandırılan Karate 1 Premier Lig'in İstanbul ayağı sona erdi.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda dün başlayan ve bugün yapılan müsabakalarla sona eren turnuvada Türkiye, kadınlar ve erkeklerde 4 altın, 1 gümüş madalya elde ederek ülkeler klasmanında birinci oldu.
Türkiye'nin ardından Mısır 2 altın, 6 gümüş ve 8 bronz madalyayla ikinci, İran ise 2 altın ve 2 gümüş ve 2 bronz madalyayla üçüncü sırayı aldı.
-Türk sporculardan son gün 1 altın ve 1 gümüş madalya-
Turnuvada bugün tatamiye çıkan +84 kiloda Enes Erkan, finalde İranlı Sajad Ganizadeh'e 9-5 yenilerek gümüş madalyada kaldı.
Organizasyona takım kata branşında ise Ali Sofuoğlu, Orçun Duman, Arslan Çalışkan'dan oluşan Türkiye, İran'ı 4-1 yenerek altın madalyaya ulaştı.
Öte yandan, Karate Premier Lig'in İstanbul ayağı, 57 ülkeden 592 sporcu ile turnuva tarihinin en fazla katılım gösterilen organizasyonu oldu.
Finallerden sonra yapılan madalya töreninde sporculara ödüllerini Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan verdi.
Turnuvada bronz madalya alan sporculara 150, gümüş madalya kazananlara 300 ve altın madalya alan karatecilere de beş yüzer avro ödül dağıtıldı.

Kaynak: AA